Re: zaúčtování kauce - prosííím!
časem na ni uvalí fú DPH ,takže ... asi bude stejně daňově.
nemám! Zaplatili jsme kauci za stroj, tak je to jen na výpise z banky. Tam jsem to zaúčtovala jako nedaňový výdej a teď nám část kauce vrátili, tak to zase musím dát jako nedaň. příjem? Tak to mám ještě napsat do ostatních pohledávek? Děkuju moc za radu :-)
Pokud je v nájemní smlouvě dohodnuto, že nájemce složí kauce v určité výši a pronajímatel bude z této kauce hradit například nezaplacené nájemné nebo náklady na odstranění škody na pronajatém majetku zaviněné nájemce a po ukončení nájmu pronajímatel tuto kauci vrátí nájemci (v plné výši nebo její zůstatek) je složená kauce na straně nájemce nedaňovým výdajem. Daňovým výdajem se kauce stane až v případě, kdy ji pronajímatel použije na úhradu škody nebo dlužného nájmu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
5. 2. 2008 18:52
Prosím, dočetla jsem se tu, že kauce by se měla zaúčtovat daňově...je to pravda? Vždyť kauce je něco podobnýho jako záloha, ne!? Děkuji.