Re: nový zaměstnanec - prosím mzdové !!!
Pro výpočet náhrady vás nezajímá ani minulý zaměstnavatel ani úřad práce, pro vás je důležitá sjednaná mzda ve vaší firmě. Pokud je měsíční, nemá náhradu za svátek, ale 1.1. má mzdu, pokud hodinovou, vycházíte z jeho sjednané lednové mzdy.
Díky mockrát za radu, měla jsem strach, abych se nedostala do průšvihu. Počítač mi vyhodil nápovědu, že když nemůžu zjistit průměr u nového zaměstnance, mohu použít stejný jako u zaměstnance, který má stejnou hod. mzdu. Ale nějak se mi to nezdálo. Vedu DE Ježek.
Příjemné odpoledne.
Ještě byste neměla zapomenout přihlásit firmu na FÚ k dani z příjmů ze závislé činnosti.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
6. 2. 2008 12:05
Firma přjala od ledna 08 nového zaměstnance.
Protože nedoložil žádnou předchozí činnost a pravděpodobně byl na ÚP , nevím ,jak vypočítat průměr pro náhradu na dovolenou a za svátky.
Můžu použít výpočet z jeho sjednané lednové mzdy?
Co když to bylo následovně: leden-červen 2007 zaměstnání,
červenec - září 2007 pracák?
Přihlášky na ZP a SSZ jsem provedla. Smlouva na Kooperativu uzavřena. Ještě jsem něco zapoměla?
Prosím o radu a děkuji předem.