Re: výdaje %
Přerušení živnosti nemá vliv na možnost uplatnění výdajů procentem z příjmů, můžete si je uplatnit.
Pokud máte ŽL na malířství, lakýrnictví a natěračství, tak si uplatníte výdaje ve výši 60% příjmů.
Dokončovací stavební práce je jiná živnost, která už ale není řemeslná a u těchto prací lze uplatnit pouze 50%.
Děkuji za odpověď. Vzhledem k tomu, že mám fakturovanou práci tak půl na půl tak bych si radši uplatnil 50%. A ještě se zeptám, to že si můžu dát soc. a zdrav. do nákladů vím, ale jak je to potom na přehledech SP a ZP. Tam si uplatním jak těch 50% nákladů + zaplacené zálohy? Prostě aby mi vyšel zisk stejně jako na DPFO? Děkuji
Ano, zaplacené zálohy budou výdajem i v přehledech, zisk Vám vyjde stejně, jako v daňovém přiznání.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
6. 2. 2008 12:08
Dobrý den, měl bych dotaz zda můžu uplatnit výdaje %. Živnost mám na malířské, natěračské a dokončovací práce. Začal jsem podnikat 1.4.2007 a 5.12.2007 živnost přerušena. A teď nevím zda je možné si uplatnit výdaje %, když byla živnost přerušena. Prosím o radu. A zda si budu moci uplatnit tak ve výši 60%?
Předem děkuji za odpověď