Výdaje %

• (neregistrovaný)

6. 2. 2008 12:08

Dobrý den, měl bych dotaz zda můžu uplatnit výdaje %. Živnost mám na malířské, natěračské a dokončovací práce. Začal jsem podnikat 1.4.2007 a 5.12.2007 živnost přerušena. A teď nevím zda je možné si uplatnit výdaje %, když byla živnost přerušena. Prosím o radu. A zda si budu moci uplatnit tak ve výši 60%?
    Předem děkuji za odpověď

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 2. 2008 13:07

ZdenaR (neregistrovaný)

Re: výdaje %
      Přerušení živnosti nemá vliv na možnost uplatnění výdajů procentem z příjmů, můžete si je uplatnit.
      Pokud máte ŽL na malířství, lakýrnictví a natěračství, tak si uplatníte výdaje ve výši 60% příjmů.
      Dokončovací stavební práce je jiná živnost, která už ale není řemeslná a u těchto prací lze uplatnit pouze 50%.

• 6. 2. 2008 13:42

Zdenek (neregistrovaný)

Děkuji za odpověď. Vzhledem k tomu, že mám fakturovanou práci tak půl na půl tak bych si radši uplatnil 50%. A ještě se zeptám, to že si můžu dát soc. a zdrav. do nákladů vím, ale jak je to potom na přehledech SP a ZP. Tam si uplatním jak těch 50% nákladů + zaplacené zálohy? Prostě aby mi vyšel zisk stejně jako na DPFO? Děkuji

• 6. 2. 2008 14:11

ZdenaR (neregistrovaný)

Ano, zaplacené zálohy budou výdajem i v přehledech, zisk Vám vyjde stejně, jako v daňovém přiznání.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).