Re: ČID
Sociálka posílá opravdu "Rozhodnutí" o přiznání ČID a posílá to do vlastních rukou. Na "Oznámení" už pak jen uvádí výši, případně její změnu, důchodu. Ať to kouká dovalit, někam to zašantročil. Sociálka mu to případně vydá znovu.
Dle § 35ba může poplatník uplatnit snížení za každý kalendářní měsíc, na jehož POČÁTKU byly podmínky pro uplatnění nároku splněny. Tudíž až od října. Já bych to "srovnala" v RZ :)
Jana
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
8. 2. 2008 12:35
Zaměstnanenci byl přiznán od 6.9.2007 ČID, já mu dala slevu už za září 2007 - udělala jsem chybu? Jde to nějak napravit při RZ? Jaké dokumenty musím mít od zaměstnance - mám sdělení sociálky o přiznání důchodu a pracovní rekomandaci, ale nemám žádné "rozhodnutí", zaměstnanec tvrdí, že už nic jiného nemá. Existuje tedy nějaké "ROZHODNUTÍ" o přiznání ČID, je to první zaměstnanec, nemám s tímto žádnou zkušenost. Děkuji.........