Re: DoPČ a podep. prohlášení-špatně daň?
Pokud neměli jiného zaměstnavatele (což by při evidenci na ÚP mít neměli), tak mohli u Vás mít podepsané daň.prohl. Pokud je podepsané daň.prohlášení - je vždy zálohová daň. Srážková daň je u nepodepsaného daň.prohl. a mzdě do 5000Kč/hrubého/měs. Tyto zásady platily i v roce 2006 - domnívám se, že Váš předchůdce postupoval správně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
11. 2. 2008 22:22
Prosím o pomoc. Převzal jsem mzdovou agendu od předchozího účetního a nezdá se mi jedna věc: v roce 2006 měl zaměstnavatel dva zaměstnance na dohodu o pracovní činnosti. Oba byly hlášeni na pracákul, mohli si tedy vydělat polovinu minimální mzdy a odpravovat pouze polovinu pracovní doby. Jejich mzda byl 3.970,- měsíčně, dohoda byla od 1.11.06 do 15.12.06. Oba ale podepsali prohlášní poplatníka, takže jim byla vypočítávána zálohová daň, takže pak byla daň po slevě na poplatníka 0,-. Podle mého názoru to ale bylo špatně, měli mít srážkovou daň 15% ne? sám si ale nejsme jistý, dohody jsem ještě nedělal. Případně prosím o odkaz na nějaký §, abych mohl zaměstnavatele utlouct argumenty. Děkuji za reakce