Re: Registrace k DPH- nájem ?
Pokud se nic nezměnilo, tak byste se registrovat měl, pokud Vaše příjmy z pronájmu překročí 1.000.000,- Kč za nejbližších 12 předcházejících po sobě jdoucích kalendářních měsíců. Neb do obratu se zahrnují také příjmy z nájmu pozemků, staveb, bytů a nebytových prostor, které jsou osvobozeny od daně bez nároku na odpočet daně podle § 56 zákona o DPH a které nejsou příležitostnou činností osoby povinné k dani.
Vaše příjmy jako spolupracující osoby podílející se na podnikání manželky se do tohoto obratu nepočítají. Řekl bych. Takže se nesčítají.
>Dobrý den,mám příjmy pouze z pronájmu dle §9, pokud
>překročí 1,mil. jsem povinen se zaregistrovat k
>plátcovství DPH ?
ano.§5 odst.2 zákona o DPH
A pokud bych měl ještě příjmy ze spolupráce
>s manželkou - sčítají se tyto dvě položky nebo to
>spolu nesouvisí.
sčítají se pro účely daně z příjmů
Par. 5 mluví o osobách povinných k dani, ale nájem je prý osvobozený a tak se do obratu prý nepočítá. Někdo zase tvrdím že ano, nebo že pokud budu mít jakýkoli jiný příjem musím vše sečíst a kydž to překročí 1.mil. jsem plátce. Tak fakt nevím
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
12. 2. 2008 16:47
Dobrý den,mám příjmy pouze z pronájmu dle §9, pokud překročí 1,mil. jsem povinen se zaregistrovat k plátcovství DPH ? A pokud bych měl ještě příjmy ze spolupráce s manželkou - sčítají se tyto dvě položky nebo to spolu nesouvisí.