Re: Nemám potvrzení pro FÚ, co dělat?
Aha, tak ještě jinak: uzavřu s cizincem mandátní smlouvu, podle které mohu vystupovat na území ČR jeho jménem a já mohu za něho fakturovat?
Ve smlouvě uvedu, že moje provize je 10 %, 90 % mu budu vyplácet na jeho účet, což poslouží jako potvrzení do nákladů pro FÚ.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
13. 2. 2008 0:03
Nenapadá vás, jak řešit situaci, kdy pro mě překládají cizinci, kteří nežijí v ČR - já s nimi nemohu uzavřít DPP (nemají pracovní povolení), ale oni ve své zemi nemají živnostenský list, takže mi nemůžou posílat faktury...
Samozřejmě jde o to, že jim vyplácím odměnu, ale nemám potvrzení pro FÚ, abych si to mohl dát do nákladů (a celková odměna pro ně je vyšší než 50 % mých příjmů, takže nemohu uplatnit výdajový paušál).
Jediné, co mohu pro FÚ doložit, je výpis z účtu - převod přes bankovní účet, kterým jim odměnu vyplácím do jejich banky.
Děkuji