Re: Výdaje %-pophledávky v DE
Můžete mi přesně říct jak to provést? V DP 2006 jsem uváděla ke konci roku pohledávky ve výši 37 024,- Kč.
Do dodatečného DP dám tyto pohledávky do příjmů? A tím si zvýším DZD? Na ZP jsem doplácela v roce 2007 2 005,-Kč. To také musím zohlednit do roku 2006 nebo to může být součástí ř. 103 pojistné v roce 2007?
Patří tam ještě něco jiného, co se mi v diskusích nepodařilo pochopit? Dělám si DE sama, nikdy mi to nepřišlo složité až toto.
Moc prosím, je-li to v silách někoho, aby mi to konkrétněji vyjádříl.
Děkuji předem
Re: Výdaje %-pophledávky v DE
ano, jedná se o změnu způsobu uplatňování výdajů § 23/8
tam se hovoří o tom, kdy je nutno dodanit pohledávky a závazky
tedy i v případě, kdy končíte s DE a přecházíte na uplatňování výdajů procentem z příjmu
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
13. 2. 2008 21:04
Proč je nutné dělat dodatečné DP za předchozí rok, když v tomto roce chci uplatnit výdaje %? (V loškém roce jsem uplatňovala výdaje v prokazatelné výši) Vedu daňovou evidenci. Z minulého roku jsem měla pohledávky, které mi byly uhrazeny v tomto roce. Četla jsem si pár diskusí na toto téma a stejně mi to není jasné. Netýká se to jen u účetnictví ?
Může mi někdo opravdu srozumitelně vysvětlit proč a jak to udělat?
Děkuji