Přepočtený stav zaměstnanců

• (neregistrovaný)

14. 2. 2008 19:06

Dobrý den,

máme zaměstnáno asi 28 lidí na 8 hod úvazek,
    1 paní na 6 hod úvazek a od září 07 částečně invalidního důchodce na 4 hod. Všichni na hlavní pracovní poměr.
    Nevím si rady s přepočtem.
    Paní na 6 hod se má přepočíst zvlášť? To znamená počet odpracovaných hodin děleno počet pracovních dnů x 6;
    a co ten částečně invalidní důchodce - podobně přepočítat na 4 hod a když nastoupil až v září, tak přepočíst za celý rok nebo jen za 4 měsíce, tzn. počet odpracovaných hodin děleno pracovními dny 4 měsíců nebo roku x 4? A jaké by potom bylo plnění povinnosti zaměstnavatele za tohoto částečně invalidního důchodce?
    Máte s tím prosím někdo zkušenost a poradíte mi?

Moc děkuji za odpověď

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 2. 2008 8:18

(neregistrovaný)

Re: přepočtený stav zaměstnanců
      Určíte průměrný roční přepočtený počet za všechny zaměstnance. Potom určíte PPP toho invalidy ( za celý rok), odečtete od PPP za celou firmu, kde zjistíte, zda jste splnili či nesplnili ( viz práce a mzda 1/2008 str. 32 )

• 15. 2. 2008 9:31

Lenka (neregistrovaný)

Já jsem někde četla, že když je vícesměnný provoz, třeba 40 hodin a 37,5, tak se každý přepočítává zvlášť podle počtu hodin a to se potom sečte. Já jsem přávě myslela, podle toho příkladu na vícesměnný provoz, že u 6 hod prac. doby použiji jmenovatel 251*6=1506 a u 4 hod prac. doby buď 251*4=1004 nebo 82*4=328 (září až prosinec).
      Takže můžu použít u 6 hod i 4 hod prac. doby jmenovatel 251*8=2008?
      Já bohužel práci a mzdu neodebírám.
      Děkuji za trpělivost, ale počítám to poprvé a není mi to moc jasné.

• 15. 2. 2008 10:44

(neregistrovaný)

Vy neuvádíte, že máte vícesměnný provoz. Pokud máte, je to tak, jak píšete, každá směna zvlášt.

Sečtou se odprac. hodiny za rok a dělí se 2008 ( celkový počet odprac. hodin na člověka )

• 15. 2. 2008 11:58

Lenka (neregistrovaný)

Vícesměnný provoz nemáme, takže sečtu všechny hodiny a vydělím 2008. My máme software ABRA G2 a jim tam průměrný přepočtený počet zaměstnanců vychází jinak než mně a ještě počítají za invalidu, který nastoupil v září, náhradní plnění 0,49 a mně vychází 0,16 (počet hodin 328/2008=0,16), tak jsem z toho trochu v rozpacích a nevím, jestli nedělám něco já špatně.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).