Re: přepočtený stav zaměstnanců
Já jsem někde četla, že když je vícesměnný provoz, třeba 40 hodin a 37,5, tak se každý přepočítává zvlášť podle počtu hodin a to se potom sečte. Já jsem přávě myslela, podle toho příkladu na vícesměnný provoz, že u 6 hod prac. doby použiji jmenovatel 251*6=1506 a u 4 hod prac. doby buď 251*4=1004 nebo 82*4=328 (září až prosinec).
Takže můžu použít u 6 hod i 4 hod prac. doby jmenovatel 251*8=2008?
Já bohužel práci a mzdu neodebírám.
Děkuji za trpělivost, ale počítám to poprvé a není mi to moc jasné.
Vy neuvádíte, že máte vícesměnný provoz. Pokud máte, je to tak, jak píšete, každá směna zvlášt.
Sečtou se odprac. hodiny za rok a dělí se 2008 ( celkový počet odprac. hodin na člověka )
Vícesměnný provoz nemáme, takže sečtu všechny hodiny a vydělím 2008. My máme software ABRA G2 a jim tam průměrný přepočtený počet zaměstnanců vychází jinak než mně a ještě počítají za invalidu, který nastoupil v září, náhradní plnění 0,49 a mně vychází 0,16 (počet hodin 328/2008=0,16), tak jsem z toho trochu v rozpacích a nevím, jestli nedělám něco já špatně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
14. 2. 2008 19:06
Dobrý den,
máme zaměstnáno asi 28 lidí na 8 hod úvazek,
1 paní na 6 hod úvazek a od září 07 částečně invalidního důchodce na 4 hod. Všichni na hlavní pracovní poměr.
Nevím si rady s přepočtem.
Paní na 6 hod se má přepočíst zvlášť? To znamená počet odpracovaných hodin děleno počet pracovních dnů x 6;
a co ten částečně invalidní důchodce - podobně přepočítat na 4 hod a když nastoupil až v září, tak přepočíst za celý rok nebo jen za 4 měsíce, tzn. počet odpracovaných hodin děleno pracovními dny 4 měsíců nebo roku x 4? A jaké by potom bylo plnění povinnosti zaměstnavatele za tohoto částečně invalidního důchodce?
Máte s tím prosím někdo zkušenost a poradíte mi?
Moc děkuji za odpověď