Re: jak napsat žádost na F.Ú.
Dobrý den, setkala jsem se s tím, že jsem žádala za s.r.o. o snížení daňové povinnosti ve smyslu záloh, ale musela jsem předložit výkaz zisků a ztrát spolu s rozvahou za měsíc leden a únor a písemné zdůvodnění, na žádný paragraf Zák.337 jsem se neodkazovala a ani neplatila žádný kolek, žádost potom prošla komisí FÚ a bylo nám vyhověno.
Re: jak napsat žádost na F.Ú.
Buď můžete požádat o stanovení záloh jinak nebo o jejich zrušení - viz.§ 67/5 ZSDP nebo, pokud OSVČ ukončí činnost, z které mu plynuly zdanitelné příjmy a nemá povinnost platit zálohy- viz.§38a/8 ZDP, musíte to oznámit FÚ dle § 33/7 ZSDP do 15 dnů.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
17. 2. 2008 19:20
Dobrý den, prosím o radu, podnikatel-OSVČ platí čtvrtletní zálohy na daň z př., ale zakládá s.r.o. s tím, že buď svou činnost OSVČ ukončí nebo bude jako vedlejší. Veškeré své aktivity bude vykonávat v s.r.o., takže jako OSVČ nebude mít už takové zisky, bude jako zaměstnanec.
Jednak by měl velký přeplatek na daň a ani na to nemá peníze.
Prosím, lze na základě toho podat žádost na F.Ú. ohledně zrušení povinnosti placení záloh na daň z př. A jakou formou se píše, je tam odvolání na zák. o správě daní a popl., podléhá kolku? Vůbec si s tím nevím rady, co tam napsat.....ap.
Prosím, setkal jste se s tím někdo? Děkuji za rady