Re: špatně zpracované mzdy prosím mzdovo
asi by bylo nejlepší ty mzdy udělat znovu správně a rozdíly lidem doplatit,špatně odvedenou daň srovnat s daní za měsíc únor,protože máte asi přeplatek a srovnat zdravotní a sociální.mzdy v podstatě musíte mít vyplaceny do 25.,takže to ještě stihnete
Paní Jana píše, že máte čas do 25. my jako firma máme výplatní termín nahlášen 8. den v měsíci a když zaplatíme později, tak je samozřejmě penále
A máte vůbec nový program, který navyšuje hrubou mzdu o 35% na tzv. "superhrubou" mzdu? Dost dobře nechápu, co se Vám vlastně stalo. Než jsem spustila uzávěrku za leden, tak jsem hodně mezd přepočítala, zda program počítá dle zákona.
Některý program umožňuje /po zásahu programátora/ vrátit zpět měsíc ke zpracování. Možná ten Váš to umožňuje,je to řešení - že byste udělala mzdy znovu a správně. Rozdíl ve mzdách byste buď zaměstnancům doplatila nebo srazila jako zálohu z únorové mzdy. Odvod na SP, ZP sice měl být odveden, ale zálohovou daň stačí odvést 20., srážkovou až koncem měsíce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
19. 2. 2008 18:06
Podařilo se mi zpracovat špatně mzdy, při zpracování mezd jsme trochu pospíchali a nějak nám uteklo, že jsme mzdy za leden udělali ještě podle starého roku sleva na dani 600,-. Takže máme špatně odvody i výplaty, prosím co s tím? Jak to opravit?