Špatně zpracované mzdy prosím mzdovou

• (neregistrovaný)

19. 2. 2008 18:06

Podařilo se mi zpracovat špatně mzdy, při zpracování mezd jsme trochu pospíchali a nějak nám uteklo, že jsme mzdy za leden udělali ještě podle starého roku sleva na dani 600,-. Takže máme špatně odvody i výplaty, prosím co s tím? Jak to opravit?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 2. 2008 18:19

Jana (neregistrovaný)

Re: špatně zpracované mzdy prosím mzdovo
      asi by bylo nejlepší ty mzdy udělat znovu správně a rozdíly lidem doplatit,špatně odvedenou daň srovnat s daní za měsíc únor,protože máte asi přeplatek a srovnat zdravotní a sociální.mzdy v podstatě musíte mít vyplaceny do 25.,takže to ještě stihnete

• 19. 2. 2008 18:21

mmm (neregistrovaný)

Samozřejmě, odvody opravte co nejdříve - zašlete doplatky k částkám, aby jste měli co nejmenší penále z OSSZ, VZP i na DzP,
      zašlete nové přehledy a pracovníkům mzdu doplaťte až ve mzdě za únor a nebo hned, to už záleží na Vás.

• 19. 2. 2008 18:36

mmm (neregistrovaný)

Paní Jana píše, že máte čas do 25. my jako firma máme výplatní termín nahlášen 8. den v měsíci a když zaplatíme později, tak je samozřejmě penále

• 19. 2. 2008 19:03

xy (neregistrovaný)

A máte vůbec nový program, který navyšuje hrubou mzdu o 35% na tzv. "superhrubou" mzdu? Dost dobře nechápu, co se Vám vlastně stalo. Než jsem spustila uzávěrku za leden, tak jsem hodně mezd přepočítala, zda program počítá dle zákona.
      Některý program umožňuje /po zásahu programátora/ vrátit zpět měsíc ke zpracování. Možná ten Váš to umožňuje,je to řešení - že byste udělala mzdy znovu a správně. Rozdíl ve mzdách byste buď zaměstnancům doplatila nebo srazila jako zálohu z únorové mzdy. Odvod na SP, ZP sice měl být odveden, ale zálohovou daň stačí odvést 20., srážkovou až koncem měsíce.

• 20. 2. 2008 7:38

xy (neregistrovaný)

jen doplním - i přes nový výpočet mezd by odvod SP, ZP měl zůstat nezměněný a na odvod rozdílu záloh. daně je ještě dnes čas

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).