Starobní důchodce

• (neregistrovaný)

22. 2. 2008 7:49

Prosím o pomoc, babička pracovala dlouhá léta u společnosti ČEZ, už je ale dlouho ve starobním důchodu. Teď jí přišel dopis, že jí ČEZ pošle jednorázový příspěvek na el. ve výši 25.000,-. Poslali také Prohlášení k dani, ať ho vyplní a podepíše už dopředu na rok 2008. že jí odečtou odpočet na poplatníka, asi, jestli tomu rozumím. Budou tedy z těch 25000 počítat ZP a SP a také daň 15%??? Pak píšou, že v roce 2009 pošlou Žádost o roční zúčtování a daň vrátí? JE to možné? Děkuji za rady, jsem zmatená...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 2. 2008 15:01

anonym (neregistrovaný)

Re: Starobní důchodce
      Jestli budou opočítat SP a ZP, zaleží na základě čeho bude příspěvek vyplacen. Co se táká daně, tak skutečně, pokud jí v 2008 srazí daň z příjmů a ta nepřekročí 24840,00 Kč, pak jí bude vrácena při ročním zúčtování v 2009. Jako důchodve má totiž od 1.1.2008 nárok na slevu na dani jako každý jiný poplatník.

• 22. 2. 2008 18:30

xy (neregistrovaný)

Re: OT
      tak to babičce přeji, že se o ni bývalý zaměstnavatel stará - nás všechny ostatní lituji, protože už je mi jasné, proč se stále zdražuje elektřina (kdoví jaké odměny dostávají zaměstnanci, kteří u ČEZ pracují v trvalém PP)

• 22. 2. 2008 19:01

J (neregistrovaný)

Re: OT
      nic vám přece nebrání v tom nechat se zaměstnat u ČEZu nebo také můžete jít ke drahám, moje maminka měla jako důchodce (dokud žila) zadarmo 10 volných jízdenek ročně a co já vím kde ještě jaké výhody důchodci mají, zkuste ze pozeptat,jinak v zemědělství mají také možnost nákupu levnějšího masa

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).