Re: Starobní důchodce
Jestli budou opočítat SP a ZP, zaleží na základě čeho bude příspěvek vyplacen. Co se táká daně, tak skutečně, pokud jí v 2008 srazí daň z příjmů a ta nepřekročí 24840,00 Kč, pak jí bude vrácena při ročním zúčtování v 2009. Jako důchodve má totiž od 1.1.2008 nárok na slevu na dani jako každý jiný poplatník.
Re: OT
nic vám přece nebrání v tom nechat se zaměstnat u ČEZu nebo také můžete jít ke drahám, moje maminka měla jako důchodce (dokud žila) zadarmo 10 volných jízdenek ročně a co já vím kde ještě jaké výhody důchodci mají, zkuste ze pozeptat,jinak v zemědělství mají také možnost nákupu levnějšího masa
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
22. 2. 2008 7:49
Prosím o pomoc, babička pracovala dlouhá léta u společnosti ČEZ, už je ale dlouho ve starobním důchodu. Teď jí přišel dopis, že jí ČEZ pošle jednorázový příspěvek na el. ve výši 25.000,-. Poslali také Prohlášení k dani, ať ho vyplní a podepíše už dopředu na rok 2008. že jí odečtou odpočet na poplatníka, asi, jestli tomu rozumím. Budou tedy z těch 25000 počítat ZP a SP a také daň 15%??? Pak píšou, že v roce 2009 pošlou Žádost o roční zúčtování a daň vrátí? JE to možné? Děkuji za rady, jsem zmatená...