Re: opravdu nikdo neví -sleva na faktuře
No, to je právě to, odečte to z ceny bez daně i u mého sw tichý.ale já právě potřebuji, aby na faktuře zůstal původní výpočet bez slevy pro evidenci a DPH.
a k tomu aby se vypočetl řádek s uvedením slevy např.3% a výpočet čátky k úhradě. pro odběratele.
Já se s tím setkala prvně,a zřejmě sw to tak neudělá. Majitel firmy vystavoval dříve fa bez úč.sw a proto si to tam asi tak přehledně mohl dopsat.
Díky za odpověď. k fa připojím listek, aby se odběratel vyznal.
Re: opravdu nikdo neví -sleva na faktuře
Takže oprava...nejde o slevu, sleva je ze základu i dph.
Ale o skonto, odběratel uhradí dřív než má, naše firma je dohodnuta s odběr. že to tak proběhne. takže se nebude vystavovat dobropis.
v tom případě neuvedu do faktury žádnou slevu ale jen poznámku, že ve faktuře je sposkytnuto skonto a částku k úhradě.
Je to tak?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
22. 2. 2008 9:11
Dobrý den,
nepodařilo se mi zjistit jak funguje sw na vytvoření slevy na faktuře, aniž by přepočítal se slevou cenu bez dph, dph a cenu celkem. Musí zůstat stejné.
Tak jsem jako poslední položku faktury napsala sleva 3% z celkové částky, pod mj vypočítanou slevu s mínusem
a na další řádek částku k úhradě, ale je to velmi nepřehledné.
Opravdu nejde vytvořit sleva na faktuře nějak jinak??automaticky??