Opravdu nikdo neví -sleva na faktuře

• (neregistrovaný)

22. 2. 2008 9:11

Dobrý den,
    nepodařilo se mi zjistit jak funguje sw na vytvoření slevy na faktuře, aniž by přepočítal se slevou cenu bez dph, dph a cenu celkem. Musí zůstat stejné.
    Tak jsem jako poslední položku faktury napsala sleva 3% z celkové částky, pod mj vypočítanou slevu s mínusem
    a na další řádek částku k úhradě, ale je to velmi nepřehledné.
    Opravdu nejde vytvořit sleva na faktuře nějak jinak??automaticky??

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 2. 2008 9:58

anonym (neregistrovaný)

Re: opravdu nikdo neví -sleva na faktuře
      Mam Pohodu a mam na to přímo sloupeček sleva. Odečítá to z ceny bez daně. Jde to úplně krásně. Pokud máte nějaký software na účetnictví je divné že to tam nejde nějak jednodušeji. Asi záleží jaký máte program.

• 22. 2. 2008 10:50

Zuzana (neregistrovaný)

No, to je právě to, odečte to z ceny bez daně i u mého sw tichý.ale já právě potřebuji, aby na faktuře zůstal původní výpočet bez slevy pro evidenci a DPH.
      a k tomu aby se vypočetl řádek s uvedením slevy např.3% a výpočet čátky k úhradě. pro odběratele.
      Já se s tím setkala prvně,a zřejmě sw to tak neudělá. Majitel firmy vystavoval dříve fa bez úč.sw a proto si to tam asi tak přehledně mohl dopsat.
      Díky za odpověď. k fa připojím listek, aby se odběratel vyznal.

• 22. 2. 2008 11:34

Zuzana (neregistrovaný)

Takže oprava...nejde o slevu, sleva je ze základu i dph.
      Ale o skonto, odběratel uhradí dřív než má, naše firma je dohodnuta s odběr. že to tak proběhne. takže se nebude vystavovat dobropis.
      v tom případě neuvedu do faktury žádnou slevu ale jen poznámku, že ve faktuře je sposkytnuto skonto a částku k úhradě.
      Je to tak?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).