Re: SZM - manželka větší doplatek
Dobrý večer, chtěla jsem se zeptat a spočítala jste to dobře? Většinou vychází dost velký přeplatek a takhle to vypadá,že budou ještě platit.....:-(
Odečetla jste mu částku na manželku, když je na rodičáku?
Jinak se píše dozadu na přiznání u toho kdo má přeplatek, že ho chce poslat na účet FÚ s rodným číslem manželky. Je to bílý rámeček a č.2
Manželka pak uhradí rozdíl 682,- do pokladny nebo to pošle složenkou,nebo z účtu.....
pěkný víkend Jana P.
Re: SZM - manželka větší doplatek
*** ANo, spočítáno to mám správně. Manžel pracoval a od 11/07 začel podnikat. Kdyby nedělal SZm, tak by na dani zaplatil kolem 22tis.Kč. Takhle doplatí pouze 682 Kč a je to pro něj lepší. Jen bude mít velké doplatky na soc. poj. Děkuji Vám všem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
22. 2. 2008 21:32
Prosím Vás, podnikatel OSVČ 2 měs a ještě k tomu pracoval. Manželka na rodičovském příspěvku, mají 2 děti. Když jsem to vše spočítala vyšlo mi, že manželka má zaplatit 13614 Kč a manžel má přeplatek 12932 Kč. Ale jak se s tím poprat, co napsat dozadu??? Děkuji.