Re: Výplatní termín
To už není věcí zaměstnavatele kdy to přijde na účet Vám - může se taky stát že Vám výplata přijde na účet až za týden (u různých bank to je různé). Je podstatné že v den výplaty odešla z účtu zaměstnavatele na účet Váš. Převody mezi bankami jsou různě dlouhé a zaměstnavatel neovlivní aby k Vám dorazily peníze hned třeba druhý den kdy se z jeho účtu odepíší.
Re: Výplatní termín
Paní měla na mysli určitě 3 dny pracovní, málokterá banka provádí převody i o víkendu (snad s výjimkou mBank - kde mi platba dorazí během několika minut ze stejné banky i během soboty nebo neděle).
Nejlépe to zjistíte přímo u zaměstnavatele zda Vám výplatu poslal. Domnívám se ale že včasné neodeslání výplaty nemůže být důvodem k okamžitému rozvázání pracovního poměru. Proč tedy sama nerozvážete pracovní poměr dohodou k určitému dni pokud chcete ze zaměstnání odejít?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
25. 2. 2008 12:54
Dobrý den,
mám dotaz týkající se výplatního termínu. Dle minulých diskuzí jsem se dočetla, že: "V rámci období, v němž je mzda splatná, MUSÍ ZAMĚSTNAVATEL URČIT PRAVIDELNÝ VÝPLATNÍ TERMÍN. Z této dikce vyplývá, že výplatní termín musí být stanoven zásadně NA STEJNÝ DEN V KAŽDÉM KALEND. MĚSÍCI."
Já mám ve smouvě 21. den v měsíci. Pokud v tento den není výplata na mém účtu, je nějaký časový limit, do kterého tam peníze musí být? A pokud by tam měly být 21. a nejsou, je to oprávněný důvod k okamžitému rozvázání pracovního poměru ze strany zaměstnance?
Děkuji