Re: koeficient DPH,výpočet na konci roku
Pokud je koeficient 1, nic vypořádávat nebudete, není co.
Mám to podobně - nájem, který není v majetku, plus mám nájem, který má firma v majetku, takže mi to ovlivňuje koeficient. A musím krátit režijní výdaje spojené s podnikáním a pronájmem v majetku.
Pokud máte jen pronájem, který není v majetku, tak nemáte v DE žádné výdaje, které by se vztahovaly k podnikání a zároveň k pronájmu, takže nemáte co krátit i kdyby vám vyšel koeficient ke krácení.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
27. 2. 2008 9:26
Dobrý den, jsem z toho úplně blbá, prosím o radu. Zjistila jsem, že i když OSVČ (čtvrtletní plátce DPH) pronajímá soukromě byt, musí tyto příjmy uvést do přiznání k DPH. Musím podat dodatečné přiznání. Tedy do řádku 530 napíšu ten příjem 19500 Kč. (Příjmy má jen za 4 čtvrtletí 2007)Koeficient mi vyšel 1.
Nevím, jaké kolonky vyplnit dále. Jde o poslední čtvrtletí, tedy musím provést vypořádání. Ale nevím jak. U řádku 550 je psané, že se použije údaj z řádku 380, ale tam nemám nic, co tam má být? Přece ten byt, který pronajímám, není v obchodním majetku, nemám žádné výdaje v daňové evidenci za r.2007 z toho pronájmu.
Prosím o vysvětlení polopatě, jsem úplně blbá. Děkuji.