Re: Spolecne zdaneni manzelu
Jakto, že to není kam napsat? Od zaměstnavatele přece máte potvrzení o zdanitelných příjmech, ve kterém musíte mít ty děti uvedené a že jste je uplatňoval jako vyživované pro účely daňového zvýhodnění od ledna do května, ne?
Re: Spolecne zdaneni manzelu
to sice mam, ale ve formulari na SZM se odecitaji pouze deti zijici ve spolecne domacnosti. A tuto podminku deti z byvaleho manzelstvi v tuto chvili nesplnuji, protoze ziji s byvalou manzelkou. Nebo je mozne je tam pro dane obdobi od ledna do kvetna napsat?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
29. 2. 2008 9:26
Dobry den,
v cervnu lonskeho roku jsem se rozvedl, ale az do kvetna jsem pobiral danovy bonus na sve dve deti, protoze prvni manzelka byla na materske a nemela zadny prijem. V prosinci lonskeho roku jsem se znovu ozenil, ma soucasna manzelka ma jedno dite a chteli jsme tedy uplatnit spolecne zdaneni. Jakym zpusobem mam ve formulari uvest danovy bonus na sve prvni dve deti na obdobi leden az kveten, ktery mi v te dobe dle zakonu nalezel, ale nyni ho nemam kam uvest? Neni preci mozne abych nyni prisel o celkem 5 tisic jenom proto, ze to neni kam napsat.
dekuji Petr