Re: pronájem, min. daň, SZM
Jelikož pronájem budete zdaňovat dle § 9, pak se na vás nevztahuje minimální základ daně. Výdaje si uplatníte v výši 30 %.
Pokud váš manžel neměl žádné příjmy, můžete si na něj uplatnit slevu na dani ve výši 4200,00 Kč. SZM asi bude výhodnější, jelikož si uplatníte 2 x slevu na poplatníka ve výši 7200,00 (1x vy a 1x manžel) , 1x 4200,00 Kč (vy na manžela, který neměl v r. 2007 příjmy vyšší jak 38 040,00 Kč) max. však do výše daňové povinnosti. A jelikož máte dítě a splníte podmínku ZD min. ve výši šestinásobku minimální mzdy stanovené pro zaměstnance odměňovaného měsíční mzdou , budete mít nárok na daňový bonus na dítě.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
29. 2. 2008 13:52
Dobrý den, prosím o radu. Dělám si DP, příjmy jsem měla pouze z pronájmu bytu /cca 150.000/rok.Vztahuje se na mne povinnost minimální daně? Manžel nemá žádné příjmy, máme dítě, je pro nás výhodné SZM? Výdaje paušálem 30%. Děkuji moc mám v tom maglajs a než něco najdu v zákonech, tak se snad někdo smiluje a poradí. Děkuji moc Jana