Re: OT: vedení účetnictví při MD, RD
Dobrý den, ano, stíhala jsem, protože jsem MUSELA z finančních a existenčních důvodů. Ale bylo to dost náročné.
Obecná odpověď na to asi neexistuje. Jestli budete stíhat, to záleží především na dvou faktorech: 1) jak rozsáhlé a pracné účetnictví to bude 2) jak (ne)klidné a (ne)spavé dítě budete mít.
Já jsem to řešila tak, že jsem si našla naprosto skvělou paní na hlídání, nejdříve chodila na 4 hodiny denně, pak na 5 a pak na 6 hodin. V té době jsem pracovala v kanceláři, objížděla klienty atd. Samozřejmě to znamenalo vydělat i na tu hlídací babičku. Ale zvládlo se to. A ta hlídací paní je už léta cosi jako naše "babička", vídáme se dodnes, ačkoliv tomu mému "miminku" bude letos už 12 let :-) a samozřejmě ho dávno nehlídá, ale navštěvujeme se.
Přeju Vám zdravé děťátko, hodně radosti s ním a ať to všechno zvládnete. A pokud budete hledat paní na hlídání, hledejte ji s dostatečným časovým předstihem, shánějte doporučení, reference.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
5. 3. 2008 10:50
Dobrý den,
měla bych na Vás jeden dotazek. Pracuji jako účetní a ještě si na dohodu účetnictvím přivydělávám. Plánuji dítě a zajímalo by mě, jakou máte zkušenost, když jste byly na MD a RD a přitom jste dělali účetnictví, jestli jste to stíhaly apod... :-))
Díky