DE prakticky

• (neregistrovaný)

6. 3. 2008 16:41

Jak na to. Jsem začátečník v DE
    Mám tržby a paragony za zboží. Přečetla jsem si jak vést skladovou evidenci. V účetnictví jsem si nalepila doklady a po měsících zaúčtuji. Nebo máte někdo jiný způsob a účtujete doklad po dokladu (paragon po paragonu). Sklad si budou vést sami v krámu a založí. Výsledek inventury přiložím ke složce roku 2008 a napíšu do přiznání jen do tabulky stav zásob ke konci období. Dělám to v úč. programu přes pokladnu, zapíšu tam všechny tržby i nákup zboží. Skladovou evidenci si vedou sami, dělám jen daňové přiznání. Hlavně mi neraďte,že jsem si to neměla brát,když to neumím.
    Plátci DPH zatím nejsou a nevypadá,že by měli povinnosti.
    Nezlobte se,že mám tak hloupé dotazy, každý nikdy začínal. Dělám jen účetnictví a DE jen manželovi.
    Jak to děláte,když dostanete krabici dokladů?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 3. 2008 17:20

pav. (neregistrovaný)

Re: DE prakticky
      Doufám, že v té krabici to máte přeházené, leden, prosinec, červen. To je prima práce, ale vzhledem k tomu, že DE je trochu velkorysá, sem tam mi ujede paragon z května do září i později.
      Účtuji DE v Tichý-Ježek, takže vyučívám hodně DÁVKOVÉ POŘÍZENÍ a měsíčně doklady jakoby sumarizuji. Sklad jsem si vymylela tak, že udělám jednou za rok příjemku ze všech nákupů, připočtu rabat a výdejku učtuji podle tržeb. Jedině tak jsem schopna dopracovat se k inventuře. Už to dělám druhým rokem a obchodník se stavem souhlasí. Takže předpokládám, že je to dobře.

• 6. 3. 2008 21:15

marie (neregistrovaný)

Re: DE prakticky
      DE umožní uvádět doklady i hromadně nebo zpřeházeně / časově /, ale musíte v tom mít nějaký řád pro případ snadného dohledávání při kontrole apod. Marie.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).