Zaměstnavatel.-penzijko-jak to udělat

• (neregistrovaný)

10. 3. 2008 10:32

Prosím, pokud jako zaměstnavatel budu chtít přispívat na penzijní zaměstnancům, to jim musím strhat i tu jejich část ze mzdy a posílat celkovou částku
    a to, že přispívám musím oznámit danému fondu nebo jak se to dělá.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 10. 3. 2008 10:41

J (neregistrovaný)

Re: zaměstnavatel.-penzijko-jak to uděla
      Zaměstnanec oznámí svému penzij fondu, jméno firmy, adresu a IČO, ze kterého mu budou docházet příspěvky od zaměstnavatele na jeho smlouvu a vy budete poukazovat částky s příslušným kodem, že se jedná o příspěvek zaměstnavatele. Na samotném zaměstnanci pak je jestli příspěvek si zasílá přímo, nebo se s Vámi dohodne na srážkách ze mzdy.

• 10. 3. 2008 10:44

Daniela (neregistrovaný)

Pokud by se srážela ze mzdy jeho částka, musí se každé posílat zvlášť nebo lze dohromady. A částku můžeme kdykoliv měnit a ten kód nám sdělí fond nebo kde ho prosím zjistím.

• 10. 3. 2008 10:43

ija (neregistrovaný)

příspěvek zaměstnavatele je možný bez ohledu na to zda a kolik si platí dotyčný zaměstnanec. Takže pokud si zaměstnanec platí sám (třeba trvalým příkazem), může nadále a kromě toho mu bude přispívat zaměstnavatel. Myslím, že musí být sjednán dodatek ke smlouvě o PP.

• 10. 3. 2008 10:59

Vladimír (neregistrovaný)

Jejich platbu jim nemusíte strhávat a posílat.

Oznámení můžete poslat, ale také nemusíte. Většina penzijních fondů předepisuje jak má platba vypadat, aby rozlišili, zda se jedná o platbu účastníka nebo příspěvek zaměstnavatele (např. rozdílným konstantním symbolem nebo specifickým symbolem).

• 10. 3. 2008 12:34

j (neregistrovaný)

také jsem to řešila, na telefonický dotaz přímo na fond mi bylo řečeno, že pokud zaměstnanec nemá příspěvek zaměstnavatele sjednán ve smlouvě, peníze fond vrátí zpět. Takže nejdříve jsem napsala žádost (ve jménu zaměstnance) na fond o zaevidování příspěvku zaměstnavatele (částka, název, adresa,IČ) k jeho smlouvě. Následně fond zaevidoval příspěvek a poslal zaměstnanci platební dispozice, které mi donesl.

>Prosím, pokud jako zaměstnavatel budu chtít přispívat
      >na penzijní zaměstnancům, to jim musím strhat i tu
      >jejich část ze mzdy a posílat celkovou částku
      >a to, že přispívám musím oznámit danému fondu nebo jak
      >se to dělá.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).