Re: zaměstnavatel.-penzijko-jak to uděla
Zaměstnanec oznámí svému penzij fondu, jméno firmy, adresu a IČO, ze kterého mu budou docházet příspěvky od zaměstnavatele na jeho smlouvu a vy budete poukazovat částky s příslušným kodem, že se jedná o příspěvek zaměstnavatele. Na samotném zaměstnanci pak je jestli příspěvek si zasílá přímo, nebo se s Vámi dohodne na srážkách ze mzdy.
příspěvek zaměstnavatele je možný bez ohledu na to zda a kolik si platí dotyčný zaměstnanec. Takže pokud si zaměstnanec platí sám (třeba trvalým příkazem), může nadále a kromě toho mu bude přispívat zaměstnavatel. Myslím, že musí být sjednán dodatek ke smlouvě o PP.
Jejich platbu jim nemusíte strhávat a posílat.
Oznámení můžete poslat, ale také nemusíte. Většina penzijních fondů předepisuje jak má platba vypadat, aby rozlišili, zda se jedná o platbu účastníka nebo příspěvek zaměstnavatele (např. rozdílným konstantním symbolem nebo specifickým symbolem).
také jsem to řešila, na telefonický dotaz přímo na fond mi bylo řečeno, že pokud zaměstnanec nemá příspěvek zaměstnavatele sjednán ve smlouvě, peníze fond vrátí zpět. Takže nejdříve jsem napsala žádost (ve jménu zaměstnance) na fond o zaevidování příspěvku zaměstnavatele (částka, název, adresa,IČ) k jeho smlouvě. Následně fond zaevidoval příspěvek a poslal zaměstnanci platební dispozice, které mi donesl.
>Prosím, pokud jako zaměstnavatel budu chtít přispívat
>na penzijní zaměstnancům, to jim musím strhat i tu
>jejich část ze mzdy a posílat celkovou částku
>a to, že přispívám musím oznámit danému fondu nebo jak
>se to dělá.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
10. 3. 2008 10:32
Prosím, pokud jako zaměstnavatel budu chtít přispívat na penzijní zaměstnancům, to jim musím strhat i tu jejich část ze mzdy a posílat celkovou částku
a to, že přispívám musím oznámit danému fondu nebo jak se to dělá.