Re: Nákup a prodej automobilů - účetnict
Opravdu se daňová evidence vede stejným způsobem, jen zvláštní režim pro nákup a prodej aut je samozřejmě výhodnější, ale ne povinný.
Re: Nákup a prodej automobilů - účetnict
Nyní mi proběhla kontrola na FÚ, jen Vám dám radu(jestli tedy budete mít zvláštní režim) udělejte si vnitřní interní doklady ke kupním smlouvám, kde budete psát , dodavatele, odběratele, DUZP, Zvláštní režim DPH dle §90 zák. 235/2004 Sb.(poznamenejte do interního dokladu), čísla dokladů na kterých je účtováno o prodej a nákupu a samozřejmě příjem za auto a kolik je z toho provize včetně DPH + napsat původního prodávajího auta v cizině. To je tak asi vše + datum a podpis
Re: Nákup a prodej automobilů -
Auta jsou nakoupena a následně prodána, i když podnikatel s ním jezdí (technická, přihlásit, odvoz do bazaru atd..), může si uplatnit určitou část normálních pohonných hmot do nádrže, ale tento paragon s PHM musí být řádně označen VIN kódem toho určitého auta, do kterého se PHM čerpalo.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
10. 3. 2008 11:59
Prosím o radu! Nabízí se mi možnost vést účetnictví firmě, která nakupuje a následně prodává nové a ojeté vozy! Chtěla bych se zeptat, do jaké míry se ličí účetnictví pro takovou firmu od firmy, která např. jen vyrábí nějaké zboží? Snad jste mě pochopili!
Za odpověď děkuji