Re: Nárok na slevy na dani ?
>>>Dobry Den, prosím o radu,v DP ř.60 vychází daň 2000 a
>>>při uplatnění všech slev jdu do mínusu, takže řadek
>>>71=0, nemohu tedy použít ani slevy na děti, nebo je
>>>to
>>>tak že mi nárokované slevy FÚ proplatí ?
>>>>Děkuji, přeji hezký den
>>
>>když vám to vychází po odečtení mínusem, tak vám to
>>FU
>>vrátí.Hanka
>>ale je zvláštní, že by vyšla daň tak nízko, máte to
>správně? Ano je to spravně, danový príjem pouze dva mesíce, je tedy nárok jen na slevy na dítě nedo i na 7200 na poplatníka
Re: Nárok na slevy na dani ?
xxxxxxxx
§35c zák. o daních z příjmů - je-li nárok poplatníka na daňové zvýhodnění (na děti) vyšší než daňová povinnost.... je vzniklý rozdíl daňovým bonusem. Daňový bonus může poplatník uplatnit u příjmů podle §6,7,8,9, pokud jeho výše činí alespoň 100 Kč max. 30.000,- Kč a tehdy, pokud měl poplatník ve zdaňovacím období příjem alespoň 6xmin.mzda (r. 2007 = 48.000 Kč).Takže mám zato, že to u Vás bude právě danový bonus, který Vám FÚ proplatí(předpokládám, že se u Vás nejedná pouze o příjem podle §9).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
12. 3. 2008 15:17
Dobry Den, prosím o radu,v DP ř.60 vychází daň 2000 a při uplatnění všech slev jdu do mínusu, takže řadek 71=0, nemohu tedy použít ani slevy na děti, nebo je to tak že mi nárokované slevy FÚ proplatí ?
Děkuji, přeji hezký den