Re: Okamžitá výpověď zaměstnancem
Ano odeslat by mohli naposledy ještě 15.3. (bezhotovostně to jde i v SN). Takže nejpozději 3 dny po 15.3. byste měla mít peníze na účtu. Pokud ne, tak pak byste mohla okamžitě zrušit PP. Můžete předat osobně zaměstnavateli třeba i do podatelny nebo vedoucímu, ale nechat si podepsat potvrzení o převzetí, třeba na kopii uveďte převzal a ať se vám tam podepíší. K tomuto okamžiku končí PP. Pokud pošlete poštou, tak PP skončí okamžikem doručení.
Re: Okamžitá výpověď zaměstnancem
Zkoušel jsem dnes udělat příkaz k úhradě u své banky a v S a N nejde zadat datum splatnosti, takže se myslím převody uskutečňují skutečně jen v pracovní dny. Tzn., že teď už nejde odepsat peníze z účtu k 15.3.2008. Tak byste mohla předat nebo odeslat skončení PP už v pondělí. Pro jistotu si ještě v pondělí zkontrolujte svůj účet.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
14. 3. 2008 22:55
Mám poštou zaslaným dopor. dopisem do vl. rukou podanou 2 měsíční výpověď zaměstnavateli.
Za měsíc leden 08, kdy jsem byla v práci do 23.1. a poté již na nemocenské jsem neobdržela výplatu.
Ve smlouvě nemám stanovený výplatní termín, tudíž má zaměstnavatel možnost mi vyplatit výplatu k poslednímu dni měsíce únor 08 a poté do 15 dnů po uplynutí termínu.
Nyní máme 14.3.08, výplata do této chvíle nevyplacena a zítra v sobotu je již 15. 3., kdy banky mají zavřeno a z toho plyne, že výplata nebude do již zmiňovaného datumu 15.3 08, ale nejdříve v pondělí 17.3.08, což už je 17 den po lhůtě.
Nevím tedy, zda když toho 15.3. připadne na sobotu - nepracovní doba banky a výplata přijde nejdříve v pondělí 17.3., zda-li již
porušil termín a mohu mu doručit okamžitou výpověď zaměstnancem nebo je tam počítán jeho datum odeslání a jakým způsobem, zda postačí doporučeně do vl. rukou nebo osobně a jaké jsou tam termíny zrušení při poště - doručení či odesláním je datum zrušení, popř. dnem doručením a osobně v tom daném dni doručení.
Děkuji.