Okamžitá výpověď zaměstnancem

• (neregistrovaný)

14. 3. 2008 22:55

Mám poštou zaslaným dopor. dopisem do vl. rukou podanou 2 měsíční výpověď zaměstnavateli.
    Za měsíc leden 08, kdy jsem byla v práci do 23.1. a poté již na nemocenské jsem neobdržela výplatu.
    Ve smlouvě nemám stanovený výplatní termín, tudíž má zaměstnavatel možnost mi vyplatit výplatu k poslednímu dni měsíce únor 08 a poté do 15 dnů po uplynutí termínu.
    Nyní máme 14.3.08, výplata do této chvíle nevyplacena a zítra v sobotu je již 15. 3., kdy banky mají zavřeno a z toho plyne, že výplata nebude do již zmiňovaného datumu 15.3 08, ale nejdříve v pondělí 17.3.08, což už je 17 den po lhůtě.
    Nevím tedy, zda když toho 15.3. připadne na sobotu - nepracovní doba banky a výplata přijde nejdříve v pondělí 17.3., zda-li již
    porušil termín a mohu mu doručit okamžitou výpověď zaměstnancem nebo je tam počítán jeho datum odeslání a jakým způsobem, zda postačí doporučeně do vl. rukou nebo osobně a jaké jsou tam termíny zrušení při poště - doručení či odesláním je datum zrušení, popř. dnem doručením a osobně v tom daném dni doručení.
    Děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).