Re: OT Čerpání dovolené
Není jasné, zda Vám byla dovolená schválena zaměstnavatelem, nestačí jenom s předstihem nahlásit. Obyčejně si vypíšete lístek na dovolenou a necháte si ji podepsat zaměstnavatelem (vedoucím), čímž můžete prokázat, že Vám byla dovolená schválena.
Co se týče vybírání NV místo přesčasového příplatku, tak to by mělo být po dohodě, tzn., že by s tím měl zaměstnanec souhlasit. Zase nevím, zda dovolená byla prokazatelně schválena zaměstnavatelem, pokud by byla, nemohl by zaměstnavatel bez dohody dovolenou zrušit a místo ní poskytnout náhr. volno za přesčas.
Re: OT Čerpání dovolené
Pokud Vám nadřízený či mistr potvrdí, že dovolenou schválil, tak postup zaměstnavatele nebyl správný. Zaměstnavatel také nepostupuje správně, pokud náhr. volno poskytuje nebo vykazuje bez souhlasu zaměstnance (dohodu při vybírání náhradního volna předepisuje zák. práce)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
15. 3. 2008 16:49
Nahlásila jsem zaměstnavateli s dostatečným předstihem čerpání jednoho dne dovolené. Tuto jsem vyčerpala. Zaměstnavatel mi po návratu do práce oznámil, že si musím tento den naddělat, jelikož zaměstnavatel nařídil přesčšasové hodiny a tvrdí, že není logické, aby
dával dovolenou, když je třeba dělat přesčasy.
Má zaměstnavatel na toto právo?
V dalším případě se stalo to, že dovolená byla řádně čerpána a až na
výplatní pásce se zaměstnanec dověděl, že mu bylo poskytnuto
náhradní volno opět v důsledku nařízených přesčasů. Tyto nebyly
proplaceny, ale použity na ono náhradní volno místo dovolené.