Re: Srážka ze mzdy za nadspotřebu PHM ??
Podle mě se tohle začíná rozmáhat a zaměstnanci ve strachu o práci si to nechají libit. Zaměstnavatel nemá právo vám nic takového srážet, musí vám dokázat, že jste způsobil škodu a že za to nesete odpovědnost....což si myslím, že se stárnoucím vozovým parkem nedokáže, protože ten má prostě vyšší a vyšší spotřebu. Je na Vás, jak se začnete bránit, třeba zkuste úřad práce a nebo soud...at si na ně posvítí....
Není za co,i já bojuji se zaměstnavatelem, sice v jiné otázce, ale nedám se. Lidé jsou jak ovce mi přijde a tak se stádem já nepůjdu :-))) dobrou noc
OK kouknu díky mooooc..Dneska se asi hodnotí podle toho jak a kolik se donáší na vedení atd....No je to hnus!!!!!A lítat od jednoho zaměstnavale k druhýmu...to taky není dobrý...Alespoň já to nedělám rád...Kouknu tedy co tam píšou..Přístí týden je výplata tak se nechám překvapit ]:o((((
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
15. 3. 2008 21:05
Prosím o radu,je možné aby zaměstnavatel krátil výplatu za nadspotřebu,když máme dohodu,že za odvedenou práci dostanu určitou částku peněz.Nikde ve smlouvě nemám žádnou pohyblivou částku,jako jsou prémii a nebo osobní ohodnocení.Nikdy jsem ani nepodepisoval,že pokud bude nadspotřeba,že jí budu hradit....Firma jde asi pomalu ke dnu a tak začínají zavádět různé postihy,za všelijaké hovadiny.Nikomu naftu neberu,tak nevím proč bych měl být za něco postihován....Jen tedy MŮŽOU a nebou NE.....?????Děkuji moc za radu...