Re: penále z neuhrazené faktury
záleží jestli máte s firmou sepsanou smlouvu na určitou částku, pokud to bylo jenom ústně tak to nechte dokud se neozvou, penále z prodlení bývá na každé faktuře a většinou se týká dní.
podle zákona by vám účtovali procenta diskontní sazby určené ČNB.
Re: penále z neuhrazené faktury
Tak jsem tu trochu studovala a zjistila jsem že jsem tu fakturu měla vrátit a poslat jim platbu pouze se symboly 9/308. Bohužel je pozdě.
Příště raději přijdu pro radu dřív něž něco udělám. Přesto díky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
17. 3. 2008 19:11
Sjednala jsem si jako soukr. osoba opravu topení. Rozpočet ale byl bez mého souhlasu překročen o 35 % a zaslali mi fa na vyšší částku. Napsala jsem firmě třikrát, že odmítám tuto částku uhradit a žádám o fakturu na dohodnutou částku. Nereagovali tak jsem jim uhradila dohodnutou částku dle rozpočtu a použila jsem VS a KS z faktury se kterou jsem nesouhlasila. Stále jsem čekala na jejich odpověď a novou fa a tak jsem s placením ve zpoždění o 30 dnů.
Dole na faktuře je uvedeno že v případě prodlení s placením mi budou účtovat 0,1 % z částky. Není tam uvedeno zda ta % jsou za den, za rok.. Mohou mi to dle nějakého § takto účtovat?