Re: Výkaz zisku a ztráty-zapeklyté
Do závěrky za rok 2006 se mi dostaly faktury za nákup materiálu,které měli přijít do roku 2007. Udělala jsem tedy dodatečné daňové a náš daňový poradce řekl,že pokud jsou knihy uzavřené nesmí se už nic opravovat. A tak Rozvaha a Výsledovka zůstaly v původním stavu. Rozdíl jsem zaúčtovala 595/431 aby mi nevycházela pohledávka za FÚ.Teď si s tím neví rady :-(
Re: Výkaz zisku a ztráty-zapeklyté
>Dobrý den. Prosím vás o radu s problémem,který vám
>popíšu níže.
>Jsme s.r.o. Za rok 2006 nám vyšel přeplatek na dani
>právnických osob.Podali jsme řádné daňové přiznání. Po
>nějaké době jsem zjistila,že daň nebyla vypočtena
>správně a přeplatek má být nižší o 20 tisíc. Knihy byly již
>uzavřené a tak jsem odevzdala dodatečné daňové
>přiznání a rozdím mezi původním přeplatkem a nově zjištěným
>jsem zaúčtovala 595/341
>Vše bylo v pořádku až do doby kdy jsem začala
>sestavovat závěrku za rok 2007. Problém je následující.
>Položka v rozvaze A. V."Výsledek hospodaření běžného
>účetního období" je nižší než položka ve Výkazu zisku a
>ztráty ***"Výsledek hospodaření za účetní období"
>Rozdíl je přesně zmiňovaná částka rozdílu mezi řádným
>daňovým přiznáním za rok 2006 a dodatečným.
>Nevím si s tím rady. Jediné co mě napadlo je, že bych
>nerovnost těchto řádků popsala v Příloze.
>Myslíte, že to lze takto provést?
jak jste účetně zachytila přeplatek za rok 2006? Vyšel Vám zůstatek na 341 na MD, vzhledem např. k plac.zálohám. Jak přesně pak zachytíte rozdíl s minusem nebo obráceným účet.zápisem?
>Moc děkuji a přeji hezký zbytek dne!!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
18. 3. 2008 13:14
Dobrý den. Prosím vás o radu s problémem,který vám popíšu níže.
Jsme s.r.o. Za rok 2006 nám vyšel přeplatek na dani právnických osob.Podali jsme řádné daňové přiznání. Po nějaké době jsem zjistila,že daň nebyla vypočtena správně a přeplatek má být nižší o 20 tisíc. Knihy byly již uzavřené a tak jsem odevzdala dodatečné daňové přiznání a rozdím mezi původním přeplatkem a nově zjištěným jsem zaúčtovala 595/341
Vše bylo v pořádku až do doby kdy jsem začala sestavovat závěrku za rok 2007. Problém je následující.
Položka v rozvaze A. V."Výsledek hospodaření běžného účetního období" je nižší než položka ve Výkazu zisku a ztráty ***"Výsledek hospodaření za účetní období" Rozdíl je přesně zmiňovaná částka rozdílu mezi řádným daňovým přiznáním za rok 2006 a dodatečným.
Nevím si s tím rady. Jediné co mě napadlo je, že bych nerovnost těchto řádků popsala v Příloze.
Myslíte, že to lze takto provést?
Moc děkuji a přeji hezký zbytek dne!!