Re: Studium v zahraničí-zvýhodnění na dí
tak s tímto jsem se ještě nesetkala, je to ale zajímavé poznání - pokud by tedy mělo stačit potvrzení vyjeté z internetu (to si ho přece může i zfalšovat?)
tedy nechci se nikoho dotknout, ale známe české lidi - a fantazii se meze nekladou...
já jsem se setkala s tím, že na zahraniční školu byl dotyčný vyslán z české VŠ (a pak jsem měla potvrzení z české Vš)
asi bych se nejprve zeptala na kontaktním místě, jak dokládají tito občané potvrzení zahraniční školy pro přídavky na děti a pak bych zabrousila na internetu po stránkách a vznesla dotaz někde na stránkách pod školstvím (asi jsem Vám moc nepomohla, ale také bych byla velmi obezřetná - doplatit daň.zvýhodnění lze i v ročním zúčtování, zpětně už se sráží velmi těžko - při neoprávněném poskytnutí)
>>Dobrý den, už jste se setkali s tím, že by vám Z-ec
>>dal jako doklad o studiu výpis z internetu? Rozhodnutí
>>z
>>MŠMT dal, ale doklad zahraniční škola nevystavuje
>>(prý), v SRN potvrzení o studiu této škly si každý
>>vyjede
>>z internetu :-o
>>Byla jsem zlá a nevzala mu to, ptá se mě, kde je to
>>napsané, jak má vypadat potvrzení. Pravda je to, že
>>nikde takto napsané není , alespoň jsem nenašla .....
>>
>>:)
>>ZDP i pokyn D 300 - potvrzením vystaveném zahraniční
>>školou na určité období ... , nikde se nehovoří o
>>originálu, o razítku školy .... anebo je něco, co
>>jsem
>>opomněla ? děkuji
>
>tak s tímto jsem se ještě nesetkala, je to ale
>zajímavé poznání - pokud by tedy mělo stačit potvrzení vyjeté
>z internetu (to si ho přece může i zfalšovat?)
>tedy nechci se nikoho dotknout, ale známe české lidi -
>a fantazii se meze nekladou...
>já jsem se setkala s tím, že na zahraniční školu byl
>dotyčný vyslán z české VŠ (a pak jsem měla potvrzení z
>české Vš)
>asi bych se nejprve zeptala na kontaktním místě, jak
>dokládají tito občané potvrzení zahraniční školy pro
>přídavky na děti a pak bych zabrousila na internetu po
>stránkách a vznesla dotaz někde na stránkách pod
>školstvím (asi jsem Vám moc nepomohla, ale také bych byla
>velmi obezřetná - doplatit daň.zvýhodnění lze i v
>ročním zúčtování, zpětně už se sráží velmi těžko - při
>neoprávněném poskytnutí)
ještě mě napadlo - doklad z internetu je v němčině a ten Vy nejste povinna respektovat
to byste se divila ! co čert nechce, jedná se o daňového poradce, s těmi je práce ošemetná, když mi předložil potvrzení v němčině, ptal se, kde je řečeno, že to musí být v češtině :-))
já jsem to měla zjištěné už dříve, ale pro zajímavost - o úředním jazyce pojednává 337/1992, ale to není pro Z-ele závazný zákon, tím se řídí FÚ, je to složitější, píši jen ve zkratce.Pokud bych po něm požadovala úředně ověřený doklad potvrzení z němčiny, řekl mi, že to nemusí dávat k úřednímu překladu, že je to snad jasné a triviální. A abych to završila - MŠMT mu internetový výpis potvrzení neuznalo,dítě muselo (chudák dle jeho slov) podstoupit martýrium (co si o nás Němci pomyslí !) a doklad o potvrzení škola nakonec vystavila, takové klasické jako míváme my, to MŠMT vzalo a vydalo Rozhodnutí, ale v informačním listu od nich je dále zmínka, že Potvrzení o studiu musí být úředně ověřeno, jen pokud je v jiném než německém a anglickém jazyce :-))) tak si vyberte chacha A pokud vám teď vyvstane otázka, proč to všechno zjišťuji, když už potvrzení o studiu mám, odpovídám - potvrzení je vystavené jen do 28.2.08 a i přesto, že pro MŠMT musel poradce doložit toto potvrzení, Z-eli odmítá s tím, kde je to napsaný, jak má vypadat potvrzení a furt se motáme dokola ... je to radost spoupracovat s chytrými lidmi ... :-)))
děkuji Vám za obsáhlé popsání problému - je to opravdu zajímavé a pro mě poučné - domluva s některými lidmi je nad lidský výkon (pokud chcete zachovat slušné a solidní jednání a ctít i zákony)
no tak to je hezké, tak nakonec budeme mít i programy v počítačích jen angličtině, němčině (kdo by se s tím překládal do češtiny, že?), všechna potvrzení budou také vydávaná jen v angličtině nebo němčině a děti se snad ani češtinu učit ve škole nemusí (tedy mezi námi - čeština dostává opravdu na frak i v tisku -jsou i tam hrubky)
pokud má dotyčný potvrzení jen do 28.2., tak bych trvala na absolvování nového martyria (zatím má potvrzený jen jeden semestr) a na další semestr musí mít nové potvrzení (a příští rok opět bude muset doložit nové potvrzení, pokud bude pokračovat ve studiu)
hezký den Vám přeji
jo, jsem protivná, já na tom trvám, jen jsem vážně začala zjišťovat, zda je "někde napsané" jak má vypadat Potvrzení o studiu a nezjistila jsem nic :-)) , proto jsem také napsala do BC. Jisté je jen to, že Potvrzení zákonem předepsané není a my trváme na originále a razítku třeba jen ze setrvačnosti :-) Vezmu si od něho internetový výpis a doběhnu na FÚ, schválně, co řeknou, ale jsem tak napůl přesvědčena, že to nevezmou.
Krásný den :)
Z Vašeho vyjádření nevyplývá, zda se studium v SRN týká studia , na semestr či rok, kam Vás vyslala VŠ. Jestli ano, tak stačí potvrzení VŠ v ČR, jste stále jejím studentem. Pokud studujete samostatně, musí být potvrzení v orginále, , pokud se jde o respektovanou školu MŠMT. Potvrzení vyjeté z internetu nerespektuje nikdo ani u nás ani v cizině. Studentům , ale v cizině potvrzení s razítkem nedělali potíže, škola vydala.
Student není vyslaný, studuje v zahraničí. Také jsem tuto zkušenost dosud neměla, mám 2 jiné zahraniční školy, které potvrzení o studiu bez problému vydaly, ale tato prý nevydává ... Mně jde stále o jedno a to samé a odpovědi jsem se nedopátrala a to je to, proč jsem sem napsala - kde je stanovené jak má vypadat potvrzení o studiu :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
18. 3. 2008 15:46
Dobrý den, už jste se setkali s tím, že by vám Z-ec dal jako doklad o studiu výpis z internetu? Rozhodnutí z MŠMT dal, ale doklad zahraniční škola nevystavuje (prý), v SRN potvrzení o studiu této škly si každý vyjede z internetu :-o
Byla jsem zlá a nevzala mu to, ptá se mě, kde je to napsané, jak má vypadat potvrzení. Pravda je to, že nikde takto napsané není , alespoň jsem nenašla ..... :)
ZDP i pokyn D 300 - potvrzením vystaveném zahraniční školou na určité období ... , nikde se nehovoří o originálu, o razítku školy .... anebo je něco, co jsem opomněla ? děkuji