Re: roční vyúčtování daně - mateřská
Nárok samozřejmě máte, jen jste měla do 15.2. požádat svého zaměstnavatele o provedení ročního zúčtování (pokud jste neměla povinnost podat si daň. přiznání sama). To už zřejmě nestihnete, ale můžete si podat DP sama, když požádáte, aby Vám zaměstnavatel vystavil Potvrzení o zdanitelných příjmech, v DP si vše spočítáte, musíte odevzdat do 31.3. Pokud jste za ty tři měsíce nějakou daň zaplatila, měl by Vám vyjít přeplatek, který Vám FÚ vrátí.
Ano, pokud byly odváděny zálohy na daň, pak Vám určitě vznikne přeplatek a ten Vám vrátí. Možná, že by Vám vyšlo lépe společné zdanění manželů, chce to vyzkoušet.
do 15.2. jste mohla zaměstnavatele požádat o roční zúčtování daně, nebo můžete si vyžádat od zamětnavatele potvrzení o zdanitelných příjmech a podat daň.př. na FÚ sama - pravděpodobně zaplacená daň se Vám vrátí , nebo (to by bylo nejvýhodnější) - pokud máte manžela, podejte společné zdanění manželů
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
19. 3. 2008 14:03
dobrý den chtěla bych se zeptat.
V roce 2007 jsem 1-3 - pracovala
od 4/2007 jsem nastoupila na mateřskou - PPM
a od 11/2007 - rodičovskou.
Jak to je s vyúčtováním daní mám na to nárok?