Roční vyúčtování daně - mateřská

• (neregistrovaný)

19. 3. 2008 14:03

dobrý den chtěla bych se zeptat.
    V roce 2007 jsem 1-3 - pracovala
    od 4/2007 jsem nastoupila na mateřskou - PPM
    a od 11/2007 - rodičovskou.
    Jak to je s vyúčtováním daní mám na to nárok?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 19. 3. 2008 14:09

katka (neregistrovaný)

Re: roční vyúčtování daně - mateřská
      Nárok samozřejmě máte, jen jste měla do 15.2. požádat svého zaměstnavatele o provedení ročního zúčtování (pokud jste neměla povinnost podat si daň. přiznání sama). To už zřejmě nestihnete, ale můžete si podat DP sama, když požádáte, aby Vám zaměstnavatel vystavil Potvrzení o zdanitelných příjmech, v DP si vše spočítáte, musíte odevzdat do 31.3. Pokud jste za ty tři měsíce nějakou daň zaplatila, měl by Vám vyjít přeplatek, který Vám FÚ vrátí.

• 19. 3. 2008 14:18

Haana (neregistrovaný)

DĚKUJU ZA ODPOVĚD. Se zaměstnavetelem jsem domluvená, zúčtování mi provede, to tedy zmanená že budu mít uplatněnou základní slevu na celý rok a budou mi vracet přeplatek?

• 19. 3. 2008 14:37

jiřka (neregistrovaný)

Ano, pokud byly odváděny zálohy na daň, pak Vám určitě vznikne přeplatek a ten Vám vrátí. Možná, že by Vám vyšlo lépe společné zdanění manželů, chce to vyzkoušet.

• 19. 3. 2008 14:37

katka (neregistrovaný)

Ano, sleva je za celý rok 7200, nekrátí se. Zřejmě tu daň, co jste zaplatila během měsíců 1-3 Vám vrátí.

• 19. 3. 2008 14:11

xy5 (neregistrovaný)

do 15.2. jste mohla zaměstnavatele požádat o roční zúčtování daně, nebo můžete si vyžádat od zamětnavatele potvrzení o zdanitelných příjmech a podat daň.př. na FÚ sama - pravděpodobně zaplacená daň se Vám vrátí , nebo (to by bylo nejvýhodnější) - pokud máte manžela, podejte společné zdanění manželů

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).