Re: Prosím OM umrtí před ukončením odpis
Moc děkuji, takže je v podstatě jedno jestli je majetek soukromí nebo v podnikání? V každém případě se bude muset udělat znalecký posudek atd. Když bude dcera v podnikání pokračovat, a převedu na ni vše, tak bude normálně pokračovat v odepisování? A z převodu nemovitosti k podnikání se platí jaká daň?? Díky Jaroslav
Re: Prosím OM umrtí před ukončením odpis
Tak to už po mně chtete moc.
Zkusme to vzít logicky. V případě úmrtí se ustanoví jeden z dědiců, který bude dál podnikat na původní IČO po dobu dědického řízení. Jestli je potřeba stanovit cena, tak se určitě v rámci dědictví udělá i odhad ceny.
K tomu převodu nemovitostí. Nenapadá mě důvod, proč byste měl platit daň. V rámci vlastnických práv se nic nezmění, pořád jste majitelem.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
19. 3. 2008 23:10
Dobrý den, prosím o rady a názory.
Co s obchodním majetkem když umřu než ho odepíšu?? Je mi 60 let a vložil jsem penzion do obchodního majetku, abych měl daňově uznatelné náklady za nákladné opravy. Penzion se musí odepisovat v 5 skupině 30 let. Co se stane když ho nestihnu odepsat. Jak to bude s dědictvím a daněmi??? Moc děkuji za odpověď. Jaroslav