Re: Konkurz
za vyhlášení konkurzu se platí poplatek
pokud bude vyhlášen konkurz, oznámí to soud ÚP, ten to zveřejní na úředních deskách (je to pak zveřejněno i na internetu) a po určitou (velmi omezenou) dobu budou moci Vaši zaměstnanci požadovat Vámi nevyplacenou mzdu po ÚP - ten to bude následně v rámci konk. řízení požadovat po Vás
s ÚP budete muset spolupracovat a jako MÚ budete muset vyplnit spoustu podkladů k nevyplaceným mzdám
pokud máte knihu Abeceda mzdové účetní pro r. 2008, potom je to ve zkratce popsáno na str. 186 -187 a je tam odkaz i na zákony č. 116/00 Sb. + 118/00 Sb. (byly provedeny novely těchto zákonů)
Re: Konkurz
O vyplácení mezd vím. Už mám domluveno s ÚP, že to můžu nahlási já hromadně, aby tam zaměstnanci nemuseli. Ale ta doba mezi vyhlášením a 1. návštěvou správce konkurzu je nám záhadou, netušíme co bude a co máme nebo nemáme v tomto období dělat.:o(
Děkuji za pomoc.
Jitka
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
20. 3. 2008 8:33
Dobrý den,
chtěla bych tou cestou poprosit o radu. Naše firma chce vyhlásit konkurz z důvodu druhotné platební neschopnosti.
Jsem zde zaměstnaná jako mzdová účetní a tak by mě zajímalo jak to bude se zaměstnanci po vyhlášení konkurzu do doby než přijde konkurzní správce. Mají zůstat doma nebo mohou pracovat (práci pro ně máme) či jim máme dát výpověď? A kdo a zda se jim odvedená práce v tomto období zaplatí?
Pokud ještě mohu poprosit nevíte někdo o nějakém vhodném materiálu, kde bych mohla najít veškeré informace o průběhu konkurzu.
Předem děkuji.