Re: Falšované doklady
Moc Vám děkuji za rychlou odpověď a pomoc.
Jen se chci ještě zeptat. Zaúčtovat jako služby to ale musím v tom datu, kdy to bylo smazáno, že? Ono to bylo ke konci roku 2007, takže to mám asi zaúčtovat ještě v roce 2007 a z toho zaúčtovaného příjmu musíme odvézt i DPH, že? Budu muset teda dělat i dodatečné daň. přiznání?
Ano Katko, musíte přiznat DPH na základě dodatečného přiznání.Hned si zjistětě penále za pozdní odvod a tuto částku ať vám paní nenechavá uhradí. Ty příjmy třeba dodatečně zaúčtujte jedním souhrným dokladem např.k 31.12.2007Ale musí být v r.2007,to je nutné.
takže nikdo netušil, že některé doklady byly smazány.
>>>>>Pak jsme na to ale přišli. Z programu jsem si vyjela
>>>>>Historii smazaných dokladů a tam jsem tyto doklady
>>>>>našla.
>>>>>Naše zlodějka už u nás samozřejmě nepracuje,
>>>>>vyúčtovali jsme ji vzniklou škodu, kterou nám musela
>>>>>zaplatit.
>>>>>Ta škoda se skládala z těch smazaných dokladů - takže
>>>>>tu částku musela vrátit.
>>>>>Já teď ale nevím, jak to mám zaúčtovat. Ty smazané
>>>>>doklady totiž nejsou nikde zaúčtované, je to pouze v
>>>>>nějaké historii, ale vlastně nemáme jasný důkaz.
>>>>>Můžete mi prosím poradit, jak zaúčtovat to, co nám
>>>>>vrátila? Jakým účetním zápisem to zaúčtovat? Nikdy
>>>>>jsem>
>>>Jen se chci ještě zeptat. Zaúčtovat jako služby to
>>>ale
>>>musím v tom datu, kdy to bylo smazáno, že? Ono to
>>>bylo
>>>ke konci roku 2007, takže to mám asi zaúčtovat ještě
>>>v
>>>roce 2007 a z toho zaúčtovaného příjmu musíme odvézt
>>>i
>>>DPH, že? Budu muset teda dělat i dodatečné daň.
>>>přiznání?
>>
>>Ano Katko, musíte přiznat DPH na základě dodatečného
>>přiznání.Hned si zjistětě penále za pozdní odvod a
>>tuto
>>částku ať vám paní nenechavá uhradí. Ty příjmy třeba
>>dodatečně zaúčtujte jedním souhrným dokladem např.k
>>31.12.2007Ale musí být v r.2007,to je nutné.
>
>Paní Lenko, moc Vám děkuji za pomoc. Moc jste mi
>pomohla.
Účtuji také v programu Pohoda, můžete mi prosím poradit kde najdu položku historie?? Děkuji
Když jste v nějaké agendě, např. pokladna - tak dáte náhled, tam úplně dole jsou Kontrolní sestavy. Ty rozkliknete a zobrazí se další nabídka. Tam je i Historie smazaných dokladů. Když to otevřete, tak se Vám zobrazí všechny smazané doklady v dané agendě (v tomto případě v Pokladně).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
21. 3. 2008 7:41
Dobrý den, chtěla bys se tady obrátit s prosbou o radu.
Jsme společnost, která poskytuje služby a někteří naši zákazníci chodí k nám platit za služby v hotovosti.
My jsme zjistili, že jedna naše zaměstnankyně na pokladně krade.
Prováděla to takto: Klient přišel a nějakou částku nám zaplatil. Daná zaměstnankyně mu vystavila doklad. Když on odešel, tak ona doklad vyhodila a taky ho smazala z programu Pohoda (používáme Pohodu) a peníze od klienta si vzala. A místo dokladu, který smazala, pak vystavila další doklad. TAkže určitou dobu nikdo nevěděl, že to takto dělá. Číselná řada v dokladech byla správná, takže nikdo netušil, že některé doklady byly smazány. Pak jsme na to ale přišli. Z programu jsem si vyjela Historii smazaných dokladů a tam jsem tyto doklady našla.
Naše zlodějka už u nás samozřejmě nepracuje, vyúčtovali jsme ji vzniklou škodu, kterou nám musela zaplatit. Ta škoda se skládala z těch smazaných dokladů - takže tu částku musela vrátit.
Já teď ale nevím, jak to mám zaúčtovat. Ty smazané doklady totiž nejsou nikde zaúčtované, je to pouze v nějaké historii, ale vlastně nemáme jasný důkaz.
Můžete mi prosím poradit, jak zaúčtovat to, co nám vrátila? Jakým účetním zápisem to zaúčtovat? Nikdy jsem se s tím nesetkala, tak můžete mi prosím poradit?
Za každou radu budu moc vděčná.