Re: zápočtový list a sociálka
Když půjdete zaměstnance odhlásit na sociálku, tak si od nich nechte na zápočťáku potvrdit údaje o nemocech. Poté můžete vydat zaměstnanci.
Na ZP neposíláte odhlášku zaměstnavatele, jen odhlášku zaměstnance, žádné hlášení s nulovými hodnotami dále neposíláte.
Dále bych se chtěla zeptat ostatních, do kdy se má vydat Potvrzení o zaměstnání zaměstnanci? Já jsem měla zato, že do 8 dnů po skončení PP, ale teď už jsem v Zákoníku práce nic takového nenašla. Ví někdo, jak to tedy je? Nebo si to možná pletu s něčím jiným?
A to mám jít den předtím, než zaměstnanci skončí PP, na sociálku se zápočťákem a nechat si ho potvrdit, abych ho mohla dát zaměstnanci v den skončení PP?
Podle "pravidel" asi ano, ale děje se tak?
Jsme malá organizace. Na zápočtáku co se týká údajů nemoci vyplním počet dnů a od kdy do kdy - tuto evidenci stejně vedu kvůli kontrolám na OSSZ. Takto předám zaměstnanci. Sociálka potom ještě pošle tzv. Přílohu k ZL, kde jsou uvedeny údaje o nemoci., tak to potom pošlu zaměstnanci.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
21. 3. 2008 11:31
Prosím, malá org., máme 4 zaměstnance, ke dni ukončení PP vystavím ZL a odnesu ho na sociálku k doplnění údajů o nemocech? To by ho ale zaměstnanec nedostal v den ukončení PP. Nebo sociálka vystaví své vlastní potvrzení? Jaký je správný postup?
Dále prosím tento zaměst. byl jediný u pojišŤovny OZP, kterého máme. Mám kromě jeho odhlášky podat i odhlášku zaměstnavatele? Nebo nemusím ji podat, ale nemusela bych pak každý měsíc posílat hlášení s nulovými hodnotami?
Díky