Re: Přehled pro SSZ a zdrav. pojišťovnu
Do DE dáte jen to, co jste skutečně zaplatili v roce 2007. Do přehledů pak u ZP i to, co jste zaplatili do 8.1.2008, naopak tam ale nebude co jste zaplatili do 8.1.2007. Že by vám i sociálka zahrnula do záloh platbu v lednu 2008 ? To se mi nezdá, podívala jste se pořádně ?
Zřejmě jsem se špatně vyjádřila. Sociálka i zdravotka do přehledu zahrnuly platby do 8.1.2008,které se zřejmě vztahují k prosinci 07, ale v účetnictví mám jiné částky, tak si s tím neumím poradit. U sociálky na přehledu skutečně platba do 8.1.07 není, ale to už mi to vůbec nebude sedět na částku v účetnictví. Zdravotka tam naopak má platbu z ledna 07 zahrnutou. Jsem z toho mírně zmatená. Loni to vycházelo a letos je to nějak komplikované
Takhle na dálku nejsem schopen vám poradit, když nevím, co jste naúčtovala do účetnictví a co vám poslala ve vyúčtování sociálka a ZP, je mi líto.
V účetnictví necháte vše tak, jak jste skutečně zaplatila. Pouze na přehledu pro sociálku a zdravotní poj. uvedete v kolonce zaplacené zálohy částku, kterou máte na přehledu od sociálky a zdr. poj.,protože zálohy zaplacené do 8.1.2008 se berou jako zálohy na rok 2007. Je to z toho důvodu, že zálohu můžete zaplatit vždy do 8. následujicího měsíce.
Ivana
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
23. 3. 2008 7:47
Může mi prosím někdo poradit, jak se vypořádat s přehledem např. pro sociálku. Částky souhlasí, ale sociálka si započetla platbu v lednu 08 ještě do roku 2007. Mám tedy do přehledu zapsat částku podle přehledu nebo nižší, tedy tu, co mám v účetnictví? Děkuji za radu. Martina