Vojenské cvičení

• (neregistrovaný)

26. 3. 2008 11:14

Mohl byste mi prosím někdo poradit, jak mám postupovat z pozice mzdové účetní, když mi zaměstnanec odchází na vojenské cvičení, nevím, zda mu mám dát celý měsíc neplacené volno ( zde mi vyjde odvod ZP z minimálu) či mu dát 100% a pak to nějakým způsobem účtovat vojenské správě. Díky Díky

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 3. 2008 12:13

I. (neregistrovaný)

Re: Vojenské cvičení
      Před lety jsme v tomto případě vypláceli mzdu a následně mzdu včetně pojistného za zaměstnavatele přefakturovali na vojenskou správu, která nám náklady uhradila. Ale je před tím lepší si to telefonicky ověřit, mohlo dojít k nějaké změně.

• 26. 3. 2008 12:37

xy5 (neregistrovaný)

Dřív byla vojenská cvičení povinná a refundovala se ušlá mzda - podle rod. stavu a podle počtu vyživ. osob. Asi by bylo vhodné se se zaměstnancem domluvit, zda nemá nějaký papír na refundaci, popř. se dohodnout s Voj. správou. Také dřív bylo, že každý, kdo rukoval, byl nahlášený u Voj. ZP (ze zákona).
      Třeba chce něco tento občan udělat zdarma pro vlast - a bude sloužit zadarmo (tzn., že u Vás zažádá o neplac. volno nebo si vezme dovolenou).

• 26. 3. 2008 15:11

mm (neregistrovaný)

Jedná se o překážku v práci podle § 204,206 Zákoníku Práce odst. 4a6. Přísluší mu náhrada mzdy, kteru zaměstnavateli refunduje vojenský správní úřad.

• 31. 3. 2008 8:19

st (neregistrovaný)

Mám zaměstnance který jezdí pravidelně 2x za rok na týden na vojenské cvičení. Už loni jsem pro voj. správu vyplňovala jen průměrný hod. výdělek zaměstnance a náhradu vyplácela voj. správa. Na zdravotní pojišťovnu jsem toto nahlásila nástup i výstup na voj. cvičení přísluš. kódem a na konci roku se cvičení zaznamená i na ELDP.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).