Re: Reklamace - lhůta
>Reklamoval jsem DVD recorder. 31 dni se mi nikdo
>neozval (kontakt firma mela a pri predchozich dvou
>reklamacich vzdy do tydne zavolali). Po mem upozorneni, ze jiz
>uplynulo 31 dni, mi rekli, ze maji problem s pocitaci
>a nemohli se na muj kontakt dostat, ale ze opraveny
>DVD maji (na dokladech v pristroji meli kontaktni adresu
>vcetne telefonu). Byl opravdu podle servisni firmy
>opraven za 20 dni od podani, ale zpravu mi prodejce
>nepodal. Pry jsem povinen sam se ptat na stav a tedy, ze se
>nejedna o prekroceni 30 dni.
Toto tvrzení je správné. Prodejce není povinnen vás informovat a pokud v důsledku vašeho nekonání dojde k vyzvednutí věci po lhůtě, nemáte nárok na plnění dle §19/3 zák. o ochraně spotřebitele.
>Prodluzuje se záruka o 31
>nebo jen o 20 dni. Oni tvrdi, ze jen o 20.
I v tomto má prodejce pravdu. Do záruční doby se nepočítá doba, omezená okamžikem, kdy jste byl povinnen věc převzít, nikoliv kdy jste ji převzal (§627/1 ObčZ).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
27. 3. 2008 12:11
Reklamoval jsem DVD recorder. 31 dni se mi nikdo neozval (kontakt firma mela a pri predchozich dvou reklamacich vzdy do tydne zavolali). Po mem upozorneni, ze jiz uplynulo 31 dni, mi rekli, ze maji problem s pocitaci a nemohli se na muj kontakt dostat, ale ze opraveny DVD maji (na dokladech v pristroji meli kontaktni adresu vcetne telefonu). Byl opravdu podle servisni firmy opraven za 20 dni od podani, ale zpravu mi prodejce nepodal. Pry jsem povinen sam se ptat na stav a tedy, ze se nejedna o prekroceni 30 dni. Prodluzuje se záruka o 31 nebo jen o 20 dni. Oni tvrdi, ze jen o 20.
Mate nekdo podobne zkusenosti?