Chci dát výpověď při nemocenské

• (neregistrovaný)

27. 3. 2008 13:53

Dobrý den,
    jsem dva měsíce na nemocenské a přitom se mi naskytla možnost začít od června pracovat jinde. U současného zaměstnavatele pracuji přes pět let. Donesla jsem do práce rozvázání pracovního poměru dohodou k 31.5., tedy chci dodržet 2-měsíční výpovědní dobu, ale šéfka mi to nechce uznat s tím, že na nemocenské nemohu podávat výpověď. Je to pravda?
    Děkuji za odpověď

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 3. 2008 13:57

pája (neregistrovaný)

Re: chci dát výpověď při nemocenské
      Vy můžete dát výpověď kdykoliv bez ohledu na svou PN, když Vám nechce podepsat dohodu, tak jí předejte nejpozději do 31.3.08 klasickou výpověď a Váš PP skončí 31.5.08. Šéfka má asi nějaký svůj ZP, s tím si nelamte hlavu. Nezapomeňte si nechat potvrdit předání výpovědi třeba na její kopii, nebo byste ji musela poslat poštou,ale to už máte nejvyšší čas.

• 27. 3. 2008 14:40

xy5 (neregistrovaný)

Vy jste měla předat klasickou výpověď - ne uk.PP dohodou. Stejně chcete končit 31.5., tak 2 měs. výpovědní lhůtu byste stihla. Takže napište výpověď a předejte zaměstnavateli (nejpozději 31.3.)- kopii si nezapomeňte nechat potvrdit.

• 27. 3. 2008 14:59

anička (neregistrovaný)

Děkuji za odpovědi,
      já to dala dohodou, protože to tady v práci tak dělali všichni ... ale jdu to přepsat na jiný paragraf a bude ... Moc děkuji za pomoc.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).