Re: Nevím si rady s leasingem, prosím po
Žádné podmínky uznatelnosti tam nebyly splněny? Doba leasingu minimálně 3 roky, vrak se odkoupil nebo ne? To vše se musí zohlednit...Pokud toto neprojde musí se udělat
podle toho jak dlouho leasing trval v účetnictví dodatečné daňové přiznání za každý rok, kdy nemá nárok uplatnit splátky v nákladech. V daňové evidenci je postup odlišný.
Leasing byl přerušen po 24 splátkách a odkoupili jsme ho. Vedeme PU. Leasingovka nám poslala vyúčtování, kde je uvedeno plnění od pojišťovny, naše úhrada za vrak, odúročení splátek a vypadá to takhle:
suma odúr. splátek: 369549,37
zapl. akontace: 35352,55 / časové rozlišení/myjsme neplatili nic.
celkem: 404901,92
Výnos z prodeje: -235000
pojistné plnění: -203400
výsledek -33498,08
Tak nevím co stím.
napište mi vaši adresu na lentil@atlas.cz - pošlu vám nějaké materiály - právě jsem toto také řešila, ale v daňové evidenci. Třeba se něčeho chytnete.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
29. 3. 2008 19:05
Vím, že asi nemáte čas , ale moc prosím o pomoc s předčasným ukončením leasingu při tot. havárii.
Předešlá účetní účtovala při bezúplatném převzetí leasingu takto:
celková hodnota leasingu: 314/321
měs.splátky předpis: 343,381/314
úhrady z BU: 321/221
k 31.12.: 518/381
Jelikož jsme neplatili akontaci, tak 381 je nulová. Zůstatky jsou jenom na 314 a 321.
V loni auto havarovalo na totálku a mám před sebou vyúčtování od leasingovky s náledním odkoupením a nevím jak dál.
Prosím jestli můžete ozvěte se.
Předem děkuji.