Re: SZM
Mateřská se do přiznání nepíše, její výše je důležitá pouze pro posouzení, zda si na ni můžete uplatnit slevu 4200,-. Nemocenská, mateřská, důchod, podpora v nezam. Takže pokud nemocenská a mateřská (správně jste napsal, že příspěvek se sem nepočít) byly dohromady vyšší než 38040,- , nemůžete si na paní uplatnit slevu.
Ale nikam to nepíšete
tzn., že když v r. 2007 4 měsíce pracovala, 3 měsíce byla na neschopence a zbývajících 5 měsíců pobírala mateřskou, do jejích příjmů (v jejím daň. přiznání) se zahrne pouze příjem za 4 měsíce v zaměstnání? jde mi o tuto informaci, protože jsem se domníval, že do jejího přiznání musíme uvést součet jejího příjmu + mateřské. že na ni neuplatním slevu 4200,- jsem věděl.
moc vám děkuji
uvedete zdanitelné příjmy a ty jsou uvedeny na potvrzení od zaměstnavatele
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
30. 3. 2008 11:15
Dobrý den,
v SZM se do manželčina příjmu (v jejím přiznání) počítá jako příjem ze záv. činnosti peněžitá pomoc v mateřství? Nemyslím rodičovský příspěvek. Nemocenská myslím ne (byla před nástupem na mateřskou 3 měsíce v pracovní neschopnosti).
Děkuji za pomoc.
P.