Re: Přivýdělek
Mám vážné obavy, že pokud nemáte v ruce žádnou smlouvu ani dohodu ,nemáte šanci.Váš výpis odpracovaných hodin je k ničemu.Bylo by to tvrzení proti tvrzení.Snad jedině pokud by jste to mohl prokázat svědectvím někoho z pracoviště.Otázkou je kdo by ze zaměstnanců svědčil pro vás. Jedině se zkusit obrátit na oblastní inspektorát práce ve vašem bydlišti a poukázat tam na praktiky tohoto "podnikatele".
>>>Dobrý den! Měl bych na Vás jeden dotaz. Nevím jak mám
>>>postupovat dále, když mě jeden soukromý zaměstnavatel
>>>odmítá úplně zaplatit mzdu za odpracované hodiny.
>>>Neměl jsem ještě s ním ani uzavřenou smlouvu a dohodu
>>>o
>>>práci. Nic vlastně v ruce nemám a zbyl mi jen svůj
>>>výpis
>>>odpracovaných hodin. Co se dá s tím dělat? Setkám se
>>>vůbec někdy s penězi na které mám nárok? Předem
>>>děkuji
>>>za odpověd'.
Smlouvu jste asi uzavřenou měl, jenže pouze ústní. Legálně nenaděláte nic. Pokud tedy ten výkyz práce není podepsaný protistranou - pak by byl průkazný a zároveň zakládal smluvní vztah, i když nezobrazuje jeho veškeré podmínky. Jakékoliv řešení je bohužel postaveno na možnostech doložení vašich tvrzení.
Nevím, o jakou práci šlo, ale předpokládám, že její výsledky nemůžete legálně a jednoduše anulovat.
>>pro vás. Jedině se zkusit obrátit na oblastní
>>inspektorát práce ve vašem bydlišti a poukázat tam na
To je k ničemu. Inspektoráty práce zajišťují dohled nad plněním zákonných povinností v pracovněprávních vztazích (a ani to se jim moc nedaří) a tady je spor právě o existenci takového vztahu.
>Jenže , pozor na to, aby jste taky nebyl vy pokutován
>za práci načerno. To se může pěkně obrátit proti vám.
>Bez smlouvy přece nemůžete pracovat.
OMG. To je takový pěkný logický oříšek, že? Aby mohl být někdo "pokutován za práci načerno", musel by mu tu práci načerno nějak dokázat. A o to právě tazateli jde :-)))
BTW: co přesně je nezákonného na "práci na černo" - pokud tedy pracovník zdaní svůj příjem (který v tomto případě jaksi nedostal)?
Ne, o žádnou práci na černo se jednat nemělo. Hlavní zaměstání mám - to mám dopoledne, a tak jsem něco sháněl na odpoledne, která mám většinou volná. Jednalo se o soukromou úklidovou službu. Několik dní jsem tedy u ní pracoval před vlastním podepsáním smlouvy. Tu mi vlastně nabízeli až později (nebyl hned čas a kdesi co, však to znáte) a stejně jsem k ní ani nakonec nepřistoupil, poněvadž byla moc nevýhodná - jen 50hrubého na hodinu, uzavření nutné s pojištěním a nehorázné a nesplnitelné časové i úkolové nároky) . Paní mi ale nejprve tvrdila, že mi vše i tak zaplatí i když se k nim neupíši. Nakonec si to rozmyslela, že bude pro ni výhodné mi nezaplatit nic. Pracoval jsem u této soukromé agentury sice jen 23 hodin a to ted' mrzí, když jsou vlastně k ničemu.
Je to tato práce: Marcela Trnková - pomocníci a uklízeči
odkaz: http://www.megainzerce.cz/prace-z-domu/karlovarsky/pomocnici-a-uklizeci-v-do-marcela-trnkova-20625.htm
Každopádně všem děkuji za radu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
5. 4. 2008 5:07
Dobrý den! Měl bych na Vás jeden dotaz. Nevím jak mám postupovat dále, když mě jeden soukromý zaměstnavatel odmítá úplně zaplatit mzdu za odpracované hodiny. Neměl jsem ještě s ním ani uzavřenou smlouvu a dohodu o práci. Nic vlastně v ruce nemám a zbyl mi jen svůj výpis odpracovaných hodin. Co se dá s tím dělat? Setkám se vůbec někdy s penězi na které mám nárok? Předem děkuji za odpověd'.