Re: roční zúčtování a neplacené volno
Mám v mzdovém listě částku zaplacenou zaměstnancem na zdravotní a sociální pojištění a pak mám ještě řádek 9%ZP zaměstnanec-takže toto mám odečíst z hrubé mzdy?. Máme program, který dělá výpočet daně, ale 9% zaplacené zdravotní pojištění, zde nikde není zohledněno. Odečítá se z hrubé mzdy i bolestné?
Děkuji
Pojištění, které je zaměstnanci sraženo, se mu také odečítá pro zjištění daňového základu. Bolestné v hrubé mzdě přece zahrnuto není, nedaní se.
Děkuji za radu, takže od hrubé mzdy odečtu zaplacených 9% za neplacené volno. Jenom mi není jasné, když odejde zaměstnanec, tak se nikde v potvrzení o zdanitelných příjmech neuvádí, kolik zaplatil zdrav. pojištění za neplacené volno, nebo se mýlím?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
8. 4. 2008 9:32
Dobrý den,
může mi někdo poradit, zda má na roční zúčtování vliv zaplacené zdravotní pojistné zaměstnance za neplacené volno-9%?
Dělám roční zúčtování poprvé a objevila jsem tu tabulku od předchozí mzdové účetní, kde má hrubou mzdu, od ní odečtené sociální a zdravotní pojištění a také zde odečítá položku za pojistné-neplacené volno, čímž se základ pro výpočet daně poplatníka snižuje. Je to tak správně? Nikde jsem v knížece Abeceda mzdové účetní nenašla nic ohledně této problematiky.
Děkuji za radu