Re: Kontrola FÚ - směrnice
Především Vy se musíte podělit o to, jak oceňujete NV.
Obvyklý postup je ten, že se oceňuje dle směrnice. Pokud je směrnice někde dobře založená a zrovna teď se nedá nalézt, je třeba ji sestavit znovu - ale ne nějaké obecné povídání jak by se to mělo dělat, ale povídání o tom, jak to děláte.
Tj. aspoň identifikace poplatníka, název směrnice, obsah směrnice, platnost, podpis oprávněné osoby.
Správce daně jistě zajímá metodika oceňování NV - tj. ocenění obsahuje určitě:
* přímý materiál (spotřebovaný základní materiál)
* přímé mzdy (dělníků)
* subdodávky
nebo i něco navíc?
* různé režijní náklady (rež. materiál, mzdy THP, ...) - dle zvoleného kritéria
Re: Kontrola FÚ - směrnice
*** sice už jsem "něco" zmastila sama, ale pokud budu opravdu tak moc hodná a předlohu mi pošlete, budu Vám moc vděčná, mail uvádím níže. Ještě jednou díky moc. Veronika
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
9. 4. 2008 8:51
Dobrý den,
máme kontrolu na FÚ a chtějí po mě směrnice - zatím jim stačí na oceňování nedokončené výroby, materiálu na skladě a účtování v cizích měnách.
Mám sice nějaké mustry, ale v nich není NV, prosím nemáte někdo vzor na ocenění NV? Pokud ano, ale by jste tak hodní a podělili se se mnou, níže uvádím mail.
Díky moc.