Kontrola FÚ - směrnice

• (neregistrovaný)

9. 4. 2008 8:51

Dobrý den,

máme kontrolu na FÚ a chtějí po mě směrnice - zatím jim stačí na oceňování nedokončené výroby, materiálu na skladě a účtování v cizích měnách.

Mám sice nějaké mustry, ale v nich není NV, prosím nemáte někdo vzor na ocenění NV? Pokud ano, ale by jste tak hodní a podělili se se mnou, níže uvádím mail.

Díky moc.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 4. 2008 15:14

LeaX (neregistrovaný)

Re: Kontrola FÚ - směrnice
      Především Vy se musíte podělit o to, jak oceňujete NV.
      Obvyklý postup je ten, že se oceňuje dle směrnice. Pokud je směrnice někde dobře založená a zrovna teď se nedá nalézt, je třeba ji sestavit znovu - ale ne nějaké obecné povídání jak by se to mělo dělat, ale povídání o tom, jak to děláte.
      Tj. aspoň identifikace poplatníka, název směrnice, obsah směrnice, platnost, podpis oprávněné osoby.
      Správce daně jistě zajímá metodika oceňování NV - tj. ocenění obsahuje určitě:
      * přímý materiál (spotřebovaný základní materiál)
      * přímé mzdy (dělníků)
      * subdodávky
      nebo i něco navíc?
      * různé režijní náklady (rež. materiál, mzdy THP, ...) - dle zvoleného kritéria

• 10. 4. 2008 13:00

V. (neregistrovaný)

Pokud máte ještě zájem, mohu Vám poslat předlohu Směrnice, musela byste upravit podle Vašich potřeb. Písněte svůj mail.

• 10. 4. 2008 15:31

Veronika (neregistrovaný)

*** sice už jsem "něco" zmastila sama, ale pokud budu opravdu tak moc hodná a předlohu mi pošlete, budu Vám moc vděčná, mail uvádím níže. Ještě jednou díky moc. Veronika

• 21. 5. 2008 9:42

KK (neregistrovaný)

Mohla bych Vás poprosit. Můžete mi přeposlat předlohu směrnic k ocenění NV, moc by se mi hodila. Mám podobný problém a potřebuji to vyřešit. Moc děkuji za ochotu. Mail je KKL@seznam.cz
      Klára

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).