Re: Zaměstnávání ukrajinců přes agenturu
Já jsem před časem pracovala v organizaci, která práci zahraničních dělníků využívala, ale bylo to tak, že si jejich organizátor (ukrajinci říkají klient) poslal fakturu na jejich práci. Čili nějaká další agenda se nevedla.
Nyní to bude nepochybně přísnější, ale zdravotní pojišťovny se tím také na svých stránkách zabývají.Současná legislativa umožňuje pracovníka "půjčit " od jiné organizace, která ho vlastně zaměstnává.
Bude-li vaše organizace zaměstnávat, bude nutno přihlásit k ZP a SP a splnit povinnosti k FÚ, oznámit, odvádět zál. příp. srážlkovou daň, určitě také lvstupní lékařská prohlídka.Bude také třeba povolení k pobytu, které si zaměstnanci vyřídí na základě smlouvy, kterou zde budou mít.Pak ještě tu mohou pracovat jako OSVČ,
pak by si vše vyřizovali sami.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
11. 4. 2008 16:38
máte někdo zkušenosti se zaměstnáváním ukrajinců?
Platí se za ně SP a ZP a mají nárok i na slevu na poplatníka jako ostatní, když podepíšou prohlášení??
Počítají se u nich mzdy naprosto stejně nebo je v něčem rozdíl?
Prosím o každou drobnou radu i na e-mail.
Můj klient uvažuje o zřízení povolení na agenturní zaměstnávání pro ukrajnce, povolení už vyřizuje a má ho přislíbeno.
Nemám s tím zkušenosti, takže teď musím pátrat co a jak.