Soukromý účet i pro podnikání

• (neregistrovaný)

13. 4. 2008 19:44

Dělám DE pro OSVČ, který má pouze jeden bankovní účet společný pro soukromé platby i pro platby z podnikání. Nechce si zařídit jiný účet s odůvodněním, že se mu to nevyplatí, protože toho má z podnikání málo, což je pravda.

Vedu mu DE, ale nejsem si jistá, jak zadávat jeho bankovní výpisy. Kdybych mu měla zadávat všechny položky z účtu - tedy i soukromé, bylo by to pro něho zbytečně drahé (má tak 1 položku z podnikání na 10 soukromých). Proto mu zatím zadávám do SW pouze položky z podnikání, tedy bez vazby na počáteční a konečné zůstatky výpisů.

Myslíte, že je možné to takto dělat, resp. může se se mnou někdo podělit o zkušenosti, jak by se to mělo dělat správně?
    Já totiž dosud dělala jen PO a s FO teprve začínám.

Díky moc za každou radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 13. 4. 2008 21:04

Dana (neregistrovaný)

Re: soukromý účet i pro podnikání
      Mám několik klientů, kteří sinechtějí založit účet ze stejného důvodu. Takže prostě všechny platby spojené s podnikáním, které jsou na bankovním účtu, účtuji jako za hotové (případné haléře zaokrouhlím), bankovní výpis doložím, že úhrada opravdu byla uskutečněna a klienta důrazně upozorním, že toto není nejšťastnějí řešení. Snad mně za to nezavřou ....

• 13. 4. 2008 22:07

Iva (neregistrovaný)

Re: soukromý účet i pro podnikání
      Já zas účtuji výpis tak jak je, jen soukromé položky vyčlením a dám je tam jako nedaňové příjmy/výdaje - jednou platbou. Pak sedí mi sedí zůstatek v počítači s výpisem.

• 14. 4. 2008 20:32

Monika (neregistrovaný)

Re: díky
      Moc Vám děkuji, oba způsoby jsou zajímavé, ještě budu o tom přemýšlet a jednu z těchto variant zvolím. Ať se Vám daří!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).