Re: soukromý účet i pro podnikání
Mám několik klientů, kteří sinechtějí založit účet ze stejného důvodu. Takže prostě všechny platby spojené s podnikáním, které jsou na bankovním účtu, účtuji jako za hotové (případné haléře zaokrouhlím), bankovní výpis doložím, že úhrada opravdu byla uskutečněna a klienta důrazně upozorním, že toto není nejšťastnějí řešení. Snad mně za to nezavřou ....
Re: díky
Moc Vám děkuji, oba způsoby jsou zajímavé, ještě budu o tom přemýšlet a jednu z těchto variant zvolím. Ať se Vám daří!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
13. 4. 2008 19:44
Dělám DE pro OSVČ, který má pouze jeden bankovní účet společný pro soukromé platby i pro platby z podnikání. Nechce si zařídit jiný účet s odůvodněním, že se mu to nevyplatí, protože toho má z podnikání málo, což je pravda.
Vedu mu DE, ale nejsem si jistá, jak zadávat jeho bankovní výpisy. Kdybych mu měla zadávat všechny položky z účtu - tedy i soukromé, bylo by to pro něho zbytečně drahé (má tak 1 položku z podnikání na 10 soukromých). Proto mu zatím zadávám do SW pouze položky z podnikání, tedy bez vazby na počáteční a konečné zůstatky výpisů.
Myslíte, že je možné to takto dělat, resp. může se se mnou někdo podělit o zkušenosti, jak by se to mělo dělat správně?
Já totiž dosud dělala jen PO a s FO teprve začínám.
Díky moc za každou radu.