Re: vypoved-nemoc-bez komunikace
Já bych mu nezaplatila ani nemocenskou ani bych mu neprovedla roční vyúčtování.nemá v pořádku dokumenty a ten, kdo to ve finále odnese, budete Vy.
S tím okamžitým zrušením bych byla opatrná, měl by dostat vytýkací dopis, že se nedostavil do práce.Pošlete mu jej na doručenku.
Pokud nevrátí služební věci, asi bych to řešila nejprve výzvou, pak bych se dohodla s vedením - je to na trestní oznámení.
Dobrý den,
my jsme předevčírem taky takového experta vyhodili. Přestal chodit do práce, na telefony ani SMS nereagoval a ještě k tomu nám svou nedbalostí poškodil pracovní stroj. Protože to už udělal jednou v lednu a ptorože my jsme lidová firma, tak jsme to tenkrát vyřešili domluvou, bohužel ani 2x"A" jsme mu nenapsali, on nasliboval hory, doly. No a utekl měsíc a je to tu zas. Na IP mi sice vynadali, že jsme to A měli psát, ale pak mi paní řekla, že když se tak chová, že ho máme okamžitě vyhodit. Takže jsme napsali výpověď, manžel vzal ještě další 2 zaměstnance jako svědky a vydali se ho večer navštívit domů. Sice to jednu chvíli vypadalo, že přijela mafie, ale s takovými lidmi to prostě nejde. Ten člověk se schovával za stromy a utíkal jim, no prostě groteska, naštěstí ho pak chytli. Klíče od pracovního stroje někam vyhodil. Celkově nám udělal škodu nejméně za 20.000 kč, nepočítám ani radší ušlý zisk.
Takže radím, navštívit ho doma za přítomnosti svědků, předat napomenutí pokud odmítne převzít , tak se také bere za doručené. Pokud se nic pak nezmění, tak rovnou výpověď. A radši bych ty všechny peníze zatím podržela,dokud to všechno nepřinese.
Ruzovy prohlaseni vzadu podepsal,jen nepodepsal cestny prohlaseni,ze v lednu nikde nepracoval...Achjo,mam na to hodinu,abych se rozhodla.Zamestnavatel mi rekl,ze to poslat teda mam,at si nedelame problemy v ucetnictvi zase,tak nevim.
Dnes jsme ho taky s kolegou navstivili.Otevrela jen maminka,ze neni doma,ze je u soudu a ze na 11h jde do prace,samozrejme, ze nedosel....
Pro státní aparát je to všechno špatně, ale jak má pak zaměstnavatel postupovat proti takovýmhle, nějhorší na tom je to ,že si na těchto lidech vůbec nic nevezmete, soudy jsou nanic. Jo a to ještě ten náš zaměstnanec má trvalé bydliště na obecním úřadě, takže jsme ho honili po jednom větším městě a byla to náhoda, že jsme ho vůběc potkali.
Buďto ho zkuste navštívit večer kolem 20.00 hod, to by snad už mohl být doma a nebo pak zaslat poštou do vlastních rukou a dát zkrácenou lhůtu na uložení. Pokud nebude chtít vrátit ty věci, tak pak asi na něj podat trestní oznámení.
naše sociálka tvrdí nepodepsaný doklad= neplatný doklad.A pak si má chudák účetní vybrat.ještě je řešení mu lístek na peníze poslat domů doporučeně k doplnění a nazaplatit.Tím byste byla krytá a nebylo by to dle mého zadržování peněz.S tím zúčtováním je to na Vás.Na FÚ vždy říkají, že čestná prohlášení být nemusí, že za obsah dokladů si ručí zaměstnanec.Pokud je ale takto problémový, tak bych mu to neprovedla, protože nemáte jistotu, zda skutečně na pracáku byl.Tak si podá opožděné daňové přiznání....
Nemocenskou za březen bych mu poslala, ale určitě bych mu nedělala roční zůčtování. Ověřila bych si, kdy mu skončila nemocenská - když vám to jeho lékař nechce říct, zkusila bych sociálku. Pokud už ukončil PN, měli by vám to říct. Potom bych mu evidovala A a písemně /s doručenkou do VR/ bych ho upozornila, že ho za to můžete vyhodit. Pokud vám něco dluží, je to asi opravdu na trestní oznámení.
pokud je nemocný od 27.3., potom, abyste mohli něco zaplatit, musí dodat tzv. "lístek na peníze", který musí podepsat - pokud nepodepíše, tak budete dny evidovat jako nemoc, ale zaplatíte až dodá - třeba ukončení PN (dodržuji pravidla daná "naší" OSSZ)
reakce ošetřující lékařky je zvláštní - je ale možné, že Vás po hlase nezná a v tom případě se jí nedivím (co kdyby se ptal někdo neoprávněný, tak by mohla mít třeba problémy, že sděluje informace tomu, komu nemá)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
14. 4. 2008 15:20
Zamestnanec je od 27.3. na neschopence,zaslal nam ji,ale nepodepsal. Na socialce mi rekli, ze 2dny z brezna mu mame zaplatit, ikdyz nepodepsal, ale kdyz nedoda v dubnu konec nebo pokracovani neschopnosti, jiz mu penize proplacet nemame. Ja osobne bych mu nejradsi nezaplatila nic :-( . Zamestnanec je ve vypovedni lhute (k 31.5.),nekomunikuje s nami. Kdyz jsem volala jeho obvodni doktorce, tak mi odmitala sdelit, zda jeho nemoc pokracuje nebo ne, ze je vázaná mlčenlivostí a já tím pádem nic nevím. Telefon (firemni) nezveda.Dnes nám jen napsal sms, že mu neschopenka dnešním dnem skončila, ale že dojít nemůže, že ma rodinnou krizi. Doma jsme ho také nezastihli.Je to problemovy clovek,na ktereho neni spoleh,proto dostal i vypoved.V teto mzde mel dostat i rocni zuctovani,kde nam ale nepodepsal jedno cestne prohlaseni ze v lednu,kdy nebyl ani na pracaku, nepobiral zadne prijmy.
Mam mu ty dva dny neschopnosti teda zaplatit kdyz mi to na SP rekli?
Mam mu poslat i 3,5tis rocni zuctovani co mu vyslo?
A pokud dnes mel dojit a nedosel do prace,muze dostat okamzite zruseni PP, kdyz uz jednu vypoved ma? muze ze?ale kdyz mu to poslu doporucene do vl.rukou a on si to nevyzvedne?tak co s nim? u sebe ma firemni notebook,telefon a dalsi veci...