Re: faktura přijatá z EU - prosím
>prosím o radu. už jsem z toho zmatená. přečetla jsem
>snad veškerou diskuzi na toto téma. Děláme pro jednu
>firmu v Rakousku mezinárodní přepravu po zemích EU a
>nakupujeme na jejich kartu, což nám pak v EUR
>přefakturovává. Oba jsme plátci DPH. Máme od nich faktury za
>nákup PHM, mýtné apod. Na fakturách je uvedena částka
>netto (bez DPH) i brutto (včetně DPH). Toto se na
>přiznání k DPH vůbec neobjeví? Toto rozúčtování na brutto a
>netto se objevuje jen u nákupu na kartu v Rakousku,
>pokud nakupuji např. v Německu nebo Itálii, je faktura
>pouze v netto částce (bez DPH). Je v evidenci DPH nějaký
>rozdíl? Dále jsme nakoupili i ochranné a čistící
>prostředky v zahraničí, nebo např. použili myčku na
>cisternu, na což nám přišla taky faktura, kde DPH není
>vyúčtováno - to už musím vyúčtovat na přiznání DPH na řádky
>320 a 230?. A ještě jeden dotaz - pojištění stejně
>jako u nás nepodléhá DPH? Když vám chodí faktury ze zahraničí, není na nich DPH, jinak to není dobře. DPH si dopočítáte nahoru a uvedete do daně na vstupu i na výstupu.>
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
19. 4. 2008 19:51
prosím o radu. už jsem z toho zmatená. přečetla jsem snad veškerou diskuzi na toto téma. Děláme pro jednu firmu v Rakousku mezinárodní přepravu po zemích EU a nakupujeme na jejich kartu, což nám pak v EUR přefakturovává. Oba jsme plátci DPH. Máme od nich faktury za nákup PHM, mýtné apod. Na fakturách je uvedena částka netto (bez DPH) i brutto (včetně DPH). Toto se na přiznání k DPH vůbec neobjeví? Toto rozúčtování na brutto a netto se objevuje jen u nákupu na kartu v Rakousku, pokud nakupuji např. v Německu nebo Itálii, je faktura pouze v netto částce (bez DPH). Je v evidenci DPH nějaký rozdíl? Dále jsme nakoupili i ochranné a čistící prostředky v zahraničí, nebo např. použili myčku na cisternu, na což nám přišla taky faktura, kde DPH není vyúčtováno - to už musím vyúčtovat na přiznání DPH na řádky 320 a 230?. A ještě jeden dotaz - pojištění stejně jako u nás nepodléhá DPH?