Re: FIFO
Já bych naskladnil za 15. Vycházím z toho, že u FIFO se mi evidenční cena na rozdíl od VAP nepřepočítává (nezprůměrovává), ale tato metoda sleduje skladovou cenu výrobku jako "pevně" stanovenou. Skutečná skladová u vámi uvedených a vrácených výrobků je 15, takže bych ji za 15 zase naskladnil.
Děkuji za odpověď, chci se ale zeptat, co když mi tuto možnost daný software neumožní, jaká je druhá možnost zaúčtování příjmu dané položky?
Bohužel mi software neumožní při zpětné expedici (tzn. vrácení zboží na sklad) přepsat cenu, jelikož se jedná o automatickou aktivitu, která převezme hodnotu posledního příjmu daného zboží na sklad. Proto se ptám, zda-li tato možnost je taky možná? nebo Zda-li je možná i jiná varianta, kromě té, která je dříve uvedena.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
22. 4. 2008 6:24
Dobré ráno,
mám na Vás dotaz týkající se způsobu oceňování FIFO. Jestli náhodou víte o nějaké literatuře, která by tuto metodu blíže specifikovala prosím napište mi ji. Děkuji.
A teď k otázce.
1.2. vyexpeduji 10 ks výrobků za 15,-/1 ks
Nyní je na skladě 4 ks daného výrobku za 10,- (termín přijetí 3.2.) a dále je zde 8 ks za 12,- (termín přijetí 15.2.)
Dne 20.2. se mi 2 ks výrobku, které jsem 1.2. vyexpedovala vrátí, a můj dotaz zní za jakou cenu mám tento výrobek naskladnit?
a) za cenu, kterou byl výrobek vyskladněn? - 15,-
b) za cenu, kterou má nyní výrobek (aktuální cena) - 10,-
c) za cenu, posledního příjmu (12,-)
d) za cenu, průměrnou (4*10 + 8*12) - 11,33
Děkuji moc za Vaše odpovědi.
Petra