Poraďte - mateřská - ukončení PP

• (neregistrovaný)

26. 4. 2008 17:32

Prosím o radu, jsem na mateřské a se zaměstnavatelem jsem se domluvila, že k němu již nastoupit pak nechci, že chci hned druhé dítě, tak jsme se domluvili, že ukončíme PP. Jak je to s dovolenou, která mi zbyla z r. 07, od července jsem byla na neschopence, takže mi ji asi ještě pokrátí že, a měl by mi ji proplatit? A jak to je s dovolenou za r. 08, tam mi taky nějaká vznikne a mají mi ji také proplatit? Prosím o radu, jak by to bylo pro mě nejvýhodnější, jestli ještě neukončovat PP a počkat co nejdéle aby mě vzniklo více dovolené? Neschopenku jsem měla do 24.1.08 a od 25.1.08 PPM. Děkuji za radu

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 4. 2008 17:41

v.e.n.d.y. (neregistrovaný)

Re: poraďte - mateřská - ukončení PP
      Nároky Vám jistě vysvětlí nějaká zkušená mzdovka lépe, ale já nechápu, proč chcete ukončovat PP?? Můžete být s prvním dítětem doma klidně 3 roky a když stihnete druhé, tak také do jeho tří let a přitom se Vám bude PPM počítat ze zaměstnání??To jestli chcete nebo nechcete po mateřské nastoupit zpátky, není v tuto chvíli příliš rozhodující a já v tom vidím ulehčení si práce zaměstnavatele a větší nejistota a možná i finanční ztráta pro Vás...ale uvidíme, co na to poví ostatní

• 26. 4. 2008 17:42

Jiřka (neregistrovaný)

Pokud tomu dobře rozumím, nyní jste na mateřské dovolené, která Vám bude končit někdy v červenci. Nevidím důvod, proč byste měla ukončovat pracovní poměr. Po mateřské dovolené si požádejte o čerpání dovolené z roku 2007 (která bude pokrácená kvůli nemoci) tak, aby její čerpání bezprostředně navazovalo na mateřskou dovolenou, a o čerpání celoroční výměry dovolené za rok 2008 (ta krácená nebude, pokud si o čerpání požádáte tak, aby bezprostředně navazovala na čerpání dovolené z roku 2007). Před vyčerpáním obou dovolených požádáte o rodičovskou dovolenou nejdéle do 3 let dítěte. Pokud pak zase otěhotníte, pak 6 týdnů před porodem zase nastoupíte na mateřskou a budete mít zase placené mateřské dávky.

• 26. 4. 2008 19:45

nonik (neregistrovaný)

Se zaměstnavatelem jsem hodně zadobře, a jsem mu dost vděčná, za to jak se o mě staral, tak jim to také nechci komplikovat, chci hned druhé dítě tak jsem jim řekla ať počítají že 5-6 let nebudu k dispozici, tak oni aby měli jistotu, tak chtějí ukončit PP asi aby nevzali někoho jiného a já si to za 3 roky nerozmyslela a nevyžadovala nastoupit. Tak nevím co dělat a nechci zas abych já přišla o nějaké peníze nebo něco. Když ukončím PP tak se mi pak další PMM bude počítat jinak než kdybych zůstala jako zaměstnanec?

• 26. 4. 2008 20:30

Jiřka (neregistrovaný)

Když ukončíte prac. poměr když ještě nebudete těhotná a nikam jinam už do práce nenastoupíte, druhou mateřskou už mít nebudete.

• 28. 4. 2008 8:10

Renata (neregistrovaný)

Já bych na vašem místě PP neukončovala. Zaměstnavateli bych poradila, aby za mě na mé místo vzal někoho na dobu určitou jako zástup za mateřskou dovolenou, v tom případě byste ev.mohla po rodičovské dovolené znovu nastoupit.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).