Re: Nástup do nového prac. poměru
Ochranná lhůta s placením SP a ZP nesouvisí,ta souvisí s nemocenskými dávkami.Ohranná lhůta je 7 dní a znamená, že pokud by jste nebyla nikde zaměstnána a do 7 dnů onemocněla máte u posledního zaměstnavatele nárok na nemocenské dávky.
Re: Nástup do nového prac. poměru
Žádný dluh na pojistném vám nevznikne, pokud během května nastoupíte do práce nebo se přihlásíte na ÚP.Sociální platit nemusíte (jen se vám tyto dny nezapočítají do důchodu jako odpracované) a na zdravotním by vznikl dluh až pokud by jste měsíc nebyla zaměstnaná nebo hlášená na ÚP.Předpokládám, že nejste osoba za kterou platí ZP stát (žena na mateřské nebo rodičovské dovolené,student, důchodce apod.)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
Více než 1100 korun za to, že vám dají důchod. Přitom nemusíte platit nic
Od sedel po originální brýle. Přinášíme 10 zajímavých příběhů podnikatelů za rok 2025
1. 5. 2008 9:36
Dne 30. 4. mi skončila nemocenská včetně ukončení PP ke dni ukončené nemocenské. Novou prac. smlouvu mám až nástupem od 4. 5. a tudíž mi tam vzniká časová prodleva 3 dnů. Chci se zeptat, abych neměla dluh za ty 3 dny na social. a zdrav. poj. musím se přihlásit na ty 3 dny na prac. úřad nebo je uhradit sama?
Děkuji